Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütötte ellenfelét a Juve, kiállítás döntött a Lazio mérkőzésén

A vasárnapi 15:00-ás meccsrengeteg közepette a Juventus az Udinese otthonába látogatott. A “zebrának” volt miért törleszteniük, hiszen a szezon első felében vereséget szenvedtek az udinei csapattól. Nos, ez meg is történt, mivel a torinói klub megalázó csapást mért a hazai együttesre. Ebben az időpontban rendezték a Bologna – Lazio és a Carpi – Sampdoria találkozókat is. 

12512311_1298966326797260_8520856982008585482_n

Udinese – Juventus 0-4  (0-4)
Helyszín: Stadio Friuli
Gólszerzők: – ill. Dybala(15.,25.,büntető), Khedira(18.),Alex Sandro(42.)
Sárga: Badu(13.) ill. Chiellini(11.)
Kiállítás: Danilo(25.) ill. –

Udinese: Karnezis-Wague(Heurtaux 55.),Danilo,Felipe-Widmer,Badu,Lodi,Iturra,Edenilson-Thereau(Fernandes 71.),Di Natale(Zapata 59.). Vezetőedző: Stefano Colantuono

Juventus: Buffon-Rugani,Bonucci,Chiellini(Cáceres 58.)-Lichtsteiner(Padoin 80.),Khedira,Marchisio,Asamoah,Alex Sandro Dybala(Morata 66.),Mandzukic.Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Első félidő: Az 5. perben jegyezhettük fel a mérkőzés első helyzetének mondható momentumot. Bonucci rosszul talált el a labdát, majd Widmer bólinthatott kapura. A fejes gyengére sikeredett, így Buffonnak nem okozott problémát. A 15. minutumban a Juventus megszerezte a vezetést. Dybala végezhetett el szabadrúgást, aki szépen a kapu jobb oldalába tekert. Nem sokkal később újra betaláltak a “zebrák”. Khedira kapott remek labdát, melyet csak az üres kapuba kellett bebólintania. A 25. percben végleg megpecsételődött az Udinese sorsa. Danilo követett el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, mely után büntető ítélt a játékvezető, a brazil védő számára pedig ennyi volt a mai mérkőzés. A büntető Dybala értékesítette. A 42. minutumban már a negyedik gólt jegyezhettük fel a torinói klub mellé. Ezúttal Alex Sandro volt eredményes. 

Második félidő: A fordulást követően természetesen a Juventus továbbra is mezőnyfölényben játszott. Az 50. percben Asamoah eresztett meg egy lövést, de Karnizes védeni tudott. Bő negyedóra múlva a csereként beálló Morata próbálkozott, de a görög portás ezúttal is a helyén volt. A 74. minutumban az Udinese végezhetett el szabadrúgást, melyet Lodi küldött kapura, de Buffon kitudta paskolni az alsó sarokba tartó labdát. A Juve már a kiállítás előtt is uralta a meccset, de ez még egy lapáttal rátett a játékukra. A torinói csapat megérdemelten nyert. 

Bologna – Lazio 2-2 (2-0)
G.: Giaccherini(2.), Destro(18.) ill. Candreva(71.,büntető), Lulic(77.)
Kiállítás: Masina(69.) ill. –
A Bologna a mérkőzés legelején, már a 2. percben megszerezte a vezetést Giaccherini révén. A 18. minutumban Mattia Destro találatával növelte előnyét a hazai csapat, így megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre Donadoni tanítványai. A szünet után úgy festett, hogy a Bologna behúzza ezt a mérkőzésen. Ez egészen a 69. percig tűnt így. Masina szabálytalankodott, mely után a játékvezető büntetőt ítélt. A pontrúgást Candreva értékesítette. Nem sokkal később Lulic révén egyenlíteni tudott a vendég csapat. A kiállítás tehát nagyban befolyásolta a meccs végkimenetelét. A Lazio ennek köszönhetően szerezte meg a bajnoki 1 pontot.

Carpi – Sampdoria 2-1 (1-1)
G.:
Lollo(27.),Mbakogu(55.,büntető) ill. Correa(33.)
A vezetést nagy meglepetésre az újonc Carpi ragadta magához. A gólt Lollo szerezte. A hazaiak nem sokáig örülhettek, hiszen Correa gyorsan egyenlített. A fordulást követően újra megszerezte a vezetést a kiesés ellen menekülő klub. A játékvezető büntetőt ítélt a javukra, melyet Mbakogu értékesített. Az újonc klub tehát úgy fest kezdi felvenni a liga ritmusát, hiszen 3 meccse veretlenek. Kérdés, hogy ez vajon a bent maradáshoz is elegendő lesz-e.

Képforrása: Juventus facebook oldala

Németh Boldizsár