Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangadót nyert a PSV

Vasárnap kora délután rangadót rendeztek a holland bajnokságban. Az Eredivisie 18. fordulójában a tabellán 3. helyen álló Feyenord fogadta hazai pályán a 2. helyezett Feyenoordot.

2421012800000578-0-image-a-6_1418863351237

Feyenoord – PSV Eindhoven 0:2 (0:0)
Gólszerző: – ill. Moreno (49.), Narsingh (84.)

Az 18. forduló rangadójához érkezett a holland bajnokság. Annak ellenére, hogy az első játékrész nagyon gólszegény volt, a második félidőre egészen felpörögtek az események.

Az első játékrészben a hazaiak birtokolták többet a labdát. A célzással azonban mindkét együttesnek meggyűlt a baja. A Feyenoord 4-szer, a PSV 3-szor próbált gólt szerezni, azonban a próbálkozásokból mindkét oldalon csak 1 lövést talált kaput. A második játékrészben ismét a hazaiak domináltak labdabirtoklás szempontjából. Itt már több kísérlet volt gólszerzésre. A PSV az egyik lövését gólra is tudta váltani. A gólszerző Moreno volt, aki a 49. percben talált a hazaiak kapujába. A 84. percben Narsingh biztosította be a vendégeknek a 3 pontot. Győzelmével a PSV kezd elszakadni a most legyőzött, 3. helyezett Feyenoordtól.

Ajax

18 fordulót követően vezetik a holland pontvadászatot. Tavaly a PSV mögött jócskán lemaradva végeztek a második helyen, idén a cél a bajnokság megnyerése. A bajnoki cím automatikusan Bajnokok Ligája csoportkörbe jutást ér, így nem kell bajlódniuk a selejtezőkkel. A legutóbbi 3 bajnokijukat megnyerték. A hétvégi „áldozatuk” a Den Haag volt, akik ellen idegenben diadalmaskodtak. Az Európa Liga idén a csoportkörben véget ért számukra, mivel csak a kvartett 3. helyén végeztek. A Holland Kupában viszont még érdekeltek. A negyeddöntőben a Roda vár rájuk. Házi gólkirály: El-Ghazi – 8 góllal.

PSV

A tavalyi bajnok 3 ponttal van elmaradva a listavezető Ajaxtól. A Feyenoord elleni rangadót megnyerte, így az üldözőktől nem kell tartania. A 3. helyezett Feyenoord lemaradása 5, míg a 4. Vitese hátránya 10 pont. Legutóbbi 3 meccsükön csak 1 pontot hullajtottak el, a Roda ellen értek el gólnélküli döntetlent hazai pályán. A Bajnokok Ligájában kemény ellenfél vár a csapatra. A legjobb 16 között az Atletico Madrid lesz az ellenfelük. A Holland Kupában is érdekeltek még. A negyeddöntőben az Utrecht vár rájuk. Házi gólkirály: De Jong – 14 góllal

Feyenoord

A PSV elleni vereség után már 5 ponttal vannak lemaradva az ezüstérmestől. Össze kell kapniuk magukat a szezon végére, mivel ez a 3. hely csak Bajnokok Ligája selejtezőt ér számukra. Idén az Európa Liga szereplés nem jött össze a csapat számára. A rájátszásban a Vitesse ellen maradtak alul. A Holland Kupában viszont még érdekeltek. A WIllem 2 ellen hosszabbításban sikerült kiharcolniuk a továbbjutást, így a negyeddöntőben a Roda vár rájuk. Házi gólkirály: Kutyt – 13 góllal.

Twente

Az egykor szebb napokat is megélt Twente szenved a bajnokságban. Tavaly csak a 10. helyet sikerült megkaparintaniuk, így az európai porond idén elmaradt számukra. Most sem megy jobban a csapatnak. Csak a 16. helyen állnak, ami osztályozót ér. Nagyon össze kell kapniuk magukat, ha nem akarnak jövőre a 2. vonalban játszani. Házi gólkirály: Ziyech  – 11 góllal.

Heerenveen

A Heerenveen jelenleg 20 ponttal a 12. a holland pontvadászatban. Magyar érdekeltség is fűződik a csapathoz. A 23 éves magyar-nigériai kettős állampolgár Kenneth Karim Otigba játszik a csapatban. 2004-2008 között még a Békéscsaba ifi csapatában játszott, majd 2008-ban a Heerenveenhez került. A felnőtt együtteshez 2012-ben került át. A középső védő összesen 67 mérkőzést játszott, és 6 gólt szerzett. Házi gólkirály: te Vrede – 8 góllal.

tabella

kép: dailymail

Nagy Gábor