Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új edző, régi problémák

A Roma értékes pontokat hullajtott – ismételten – ezúttal a sereghajtó Hellas Veronát nem tudták legyőzni. A labdabirtoklás most is megvolt, de a helyzetek kihasználásával továbbra is problémái vannak a fővárosi alakulatnak. 

Roma - Hellas

Roma – Hellas Verona: 1-1
G: Nainggolan (41.) ill. Pazzini (bün. 61.)
Roma: Szczesny – Torosidis (Falqué 73.), Manolas, Castan (Rüdiger 66.), Digne – Nainggolan, De Rossi – Florenzi, Pjanic, Salah – Dzeko
Verona: Gollini – Bianchetti (Hallfredsson 46.), Moras, Helander – Sala, Ionita, Greco, Emanuelson (Fares 46.) – Wszolek (Gomez 73.), Pazzini, Rebic

Wszolek távoli lövése okozta az első riadalmat a találkozón, innentől viszont csak a Romáról szólt a meccs. Na, olyan nagyon sok helyzetet azért nem sikerült kidolgozni, Dzeko és Salah nem járt messze a góltól, a csatár viszont nem érte el Florenzi beadását, Salah pedig lövés helyett inkább passzolt ígéretes helyzetben. A bosnyák még közelebb került a félidő vége előtt, De Rossi beadására érkezett, azonban csak a kapufát találta el. A vezetést azért sikerült megszerezni, De Rossi sarkalt Nainggolan elé, aki 8 méterről bevágta a kapuba a labdát.

A Verona feljött a szünet után, Ionita tesztelte Szczesnyt, utána meg Rebic remek lövését pattant ki a kapufa belsejéről. Mohamed Salah is megkedvelte a kapu vasát, Gollini tolta oda az egyiptomi kísérletét. Castan lerántotta Wszolekot ezt követően, a megítélt büntetőt meg Pazzini a felső léc segítségével bevágta. Ezután még Dzeko és Salah is megnyerhette volna a meccset a Farkasok számára, de egyiküknek sem sikerült, így a Roma továbbra is gyenge teljesítményt nyújt.

Chievo – Empoli: 1-1
G: Paloschi (7.) ill. Tonelli (47.)

A találkozó elején besült a lescsapda, amit Paloschi köszönte szépen, és Pepe beadását a kapus fölött fejjel átívelte anélkül, hogy felugrott volna. Az egyenlítés szinte közvetlenül a szünet után született, Zielinski távoli lövését Bizzarri pont Tonelli elé ütötte, akinek csak a kapuba kellett passzolnia a labdát.

Tereh Balázs