Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Barca fél tucatig meg sem állt!

Kiadós verést mért riválisára a Barcelona a spanyol bajnokság 20. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén. Luis Suárez három gólig meg sem állt, aki különösen Neymarral értette meg magát nagyon, a korai vendég kiállítást hozó mérkőzésen.

02

FC Barcelona – Athletic Bilbao 6-0 (2-0)
Barcelona, Camp Nou, 68 019 néző, Vezette: Antonio Mateu Lahoz
Gólszerzők: Messi (7. – büntetőből), Neymar (31.), Suárez (47., 69., 82.), Rakitic (62.) ill. –
Sárga lap: Mascherano (51.), Pique (88.) ill. de Marcos (71.), Eraso (85.)
Kiállítva: – ill. Iraizoz (4.)

FC Barcelona: Bravo – Vidal, Pique, Mascherano, Alba (Bartra 72.) – Rakitic (Roberto 63.), Busquets, Iniesta – Messi (Turan 46.), Suárez, Neymar, Vezetőedző: Luis Enrique

Athletic Bilbao: Iraizoz – Boveda, Etxeita, Laporte, Belanziaga – San Jose, Benat (Iturraspe 63.) – de Marcos, Eraso, Muniain (Herrerin 6.) – Williams (Merino 56.), Vezetőedző: Ernesto Valverde

A nap utolsó mérkőzésén a Barcelona a Bilbaot fogadta. A két csapat alaposan egymásra unhat majd az elkövetkező napokban, hiszen másfél hét alatt háromszor is találkoznak majd, lévén, hogy a vasárnapi bajnoki után találkoznak a kupában is egy oda-visszavágós párharc keretében.
Gyakorlatilag még be sem melegedtek a játékosok a mérkőzéstől – Iraizoz kapus esetében ez hatványozottan igaz volt – , már a 4. percben a mérkőzést meghatározó momentum történt: Suárez szakadt el védőjétől és éppen csak, hogy beért a büntetőterületre Iraizoz kapus csak buktatva tudta megállítani az uruguayit, Mateu Lahoz játékvezető büntetőt ítélt, a vétkes hálóőrt meg egyből kiállította. A büntető mögé Messi állt oda, és a vendégek cserekapusa Iago Herrerin ugyan jól érezte a sarkot, de Messi bal alsóba csapódó erős, és pontos lövéséről, ha csak centikkel is, de lemaradt. (1-0) Arra lehetett számítani, hogy a korai kiállítás, és a gól majd megfogja a baszkokat, de nem így történt. A Bilbao próbált letámadni labdavesztés után, és bizony komoly helyzeteik is adódtak. A vendégek tehát nem játszottak alárendelt szerepet, a mérkőzés szempontjából nem jött jól a korai kiállítás. A 31. percben a hazaik megduplázták előnyüket: Suárez iramodott meg és két védő szorításában Neymar elé ívelt át a bal oldalra, a brazil ballal emelte át a játékszert a vendég portás felett. (2-0) Ezzel kialakítva az első játékrész eredményét.

A második félidőt ismét gyors góllal indította a hazai gárda: Két perc telt még csak el, és ismét Suárez-Neymar összjáték végén jött a gól, csak ezúttal a brazil tálalt Suárez elé, aki higgadtan a bal alsóba gurította a labdát. (3-0) Ekkor egyébként már Messi helyet az idei évben bemutatkozó Arda Turan is a pályán volt. Negyedórával később ismét Neymar pillanatai érkeztek. A brazil a büntetőterületen belül húzogatta a labdát, majd azt levitte az alapvonalig, és onnan tálalt Ivan Rakitic elé, akinek már csak a hálóba kellett továbbítani. (4-0) Az ötödik gólnál már Arda Turan remek beadását váltotta gólra higgadtan Luis Suárez (5–0). A hatodikat is az uruguayi szerezte: Busquets második kísérletre tudott középre ívelni, mértani emelését Suárez zavartalanul bólintotta a hálóba. (6-0) A Bilbao a végére már teljesen elfáradt, és inkább apró szabálytalanságokkal vétették észre magukat, az eredmény már nem változott így 6-0-al hangolt a Barca a szerdai kupa első mérkőzésére. Szerdához képest hat napra rá meg jöhet vissza a Camp Nouba kijavítani a mostani hat gólos zakót a baszk együttes a kupa visszavágó keretein belül.

Fotó: laliga.es

Becz Tamás