Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Pontokat veszített az Arsenal

Visszaállt ugyan az élre az Arsenal, ám csak gólkülönbséggel előzi meg a Leicester Cityt, a kapusok remekeltek a találkozón.

giroud2

Stoke City – Arsenal 0-0 (0-0)
Britannia Stadion, 27.683 néző, vezette: Craig Pawson
Gólszerzők:
Sárga lap:
Kiállítás:

Stoke: Butland – Johnson, Shawcross, Wollsheid, Pieters – Whelan, Afellay (van Ginkel, 87.) – Walters, Krkic (Diouf, 64.), Arnautovic (Adam, 87.)– Joselu

Arsenal: Cech – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Ramsey, Flamini – Walcott (Iwobi, 72.), Oxlade-Chamberlain (Chambers, 90+1.), J. Cmpbell – Giroud

Újra az élre lépés céljával lépett pályára a Stoke ellen Arséne Wenger csapata, kihasználva, hogy a Leicester botlott a Villa Parkban. A mérkőzésen nem kapott lehetőséget kisebb sérülése miatt Özil, míg a friss szerzemény Elneny a kispadon kezdett. A Stoke-ban különösebb meglepetés nem volt, a legerősebb kezdőjét küldte fel Mark Hughes. Sok idő kellett, hogy az Arsenal felvegye az „utazósebességet”, hiszen első komolyabb lehetősége a félidő derekán adódott, ám Giroud elé remekül lépett ki Butland. Majd Ramsey lövésébe lépett bele Shawcross, illetve kétszer Oxlade-Chamberlain próbálkozhatott. Előbb tekerését tolta fölé Butland, majd a sarokrúgás utáni lövésébe ért bele Koscielny, de a francia sarkáról a hosszú alsó mellé csorgott a játékszer. A hajrában veszélyes beadás után került majdnem helyzetbe a Stoke, akik kontráikban gyakran bízhattak, főképp mikor egy ízben remek kiugratással szinte ajtó-ablak helyzet alakulhatott volna ki, ám Pieters rosszul passzolt vissza a második hullámban érkezőknek, oda lett így a lehetőség.

Fordulás után rögvest góllal kezdhetett volna a Wenger-csapat, ám Ramsey szögletét követően ismét bravúrt mutatott be Butland, mikor Giroud fejesét tolta ki a bal alsó elől, nem sokkal később Walcott kérhetett számon minimum egy szabadrúgást a játékvezetőn, de könnyen büntető is lehetett volna, ha Pawson szigorúbb. Alig telt el tíz perc a második félidőből, mikor egy kontrából Joselu, majd Krkic helyzeténél védett nagyot Cech. Nem ez volt az első nagyobb védése a cseh kapusnak, Joselu újabb ziccerénél kellett résen lennie. Eközben a vendégek csak távoli lövésekkel próbáltak operálni, de a védelem betonlábakon állt, ugyanakkor a kontrák rendre veszélyt hordoztak magukban. S, hogy ne legyen könnyű dolga az Ágyúsoknak, rendre odaért egy-egy láb a passzokra, ezáltal nem jöttek azok a kulcspasszok, amelyek igazán nagy helyzetet eredményeztek volna a hazaiak kapuja előtt. Ezek miatt hiányzott leginkább a német irányító. A hajrában könnyen megjöhetett volna a gól, de Campbell ígéretes tekerése a kapu fölött szállt el. Ezzel azonban nem volt vége, lévén a Stoke háromszor is közel került a gólhoz. A londoniak szerencséjére Cech, majd a gólvonalról egy védő mentett, mígnem harmadszorra egy blokkoló láb akadályozta meg a hazai vezetést, sőt több felívelést is hatástalanítania kellett a vendégeknek. Ezzel együtt megérdemelt pontosztozkodás született, s ismét gólkülönbséggel lépett az élre Wenger csapata.

(fotó: goal.com)

Gavalovits Sándor