Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Seria A: AC Bacca rangadót nyert a violák ellen!

A Seria A (olasz bajnokság) eheti fordulójának nem akármilyen zárómérkőzése volt. Az AC Milan csapata fogadta hazai pályán a Fiorentina gárdáját. A két csapatnak elképesztően szükségük volt a pontokra, így mindkét együttesnek csak a győzelem volt elfogadható.

AC-Milan-v-Palermo-51

AC Milan – Fiorentina 2:0 (1:0)
Helyszín: Milánó, San Siro Játékvezető: Doveri
Gólszerzők: Bacca (4.), Boateng (88.)
Sárga lap:Bacca (69.), Bertolacci (73.)  ill Suarez (31.), Kalinic (45.), Vecino (59.), Tomovic (67.)
Piros lap: –

AC Milan: Donnarumma – Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli – Bonaventura, Bertolacci, Montolivo, Honda – Bacca, Niang

Fiorentina: Tatarusanu – Astori, Tomovic, Roncaglia – Bernardeschi, Suarez, Vecino, Alonso, Valero – Kalinic, Ilicic

Nem is kezdődhetett volna jobban a mérkőzés az AC Milan szurkolói számára. A hazaiak ellenállhatatlanul rajtoltak a meccsen. Sőt, a negyedik percben Bacca révén meg is szerezték a vezetést. A kolumbiai Tomovicra vezette rá a labdát, majd tolta meg mellette és végül a hosszú sarokba szépen eltekerte azt. A védő nem tudta felvenni a csatár sebességét, ritmusát. A Milan nagyon jól alkalmazta az egész pályás letámadást. A Fior nagyon nehezen tudta kihozni a labdát, ha kitudta hozni a saját térfeléről. El kellett telnie tizenöt percnek a mérkőzésből, hogy a violák magukra találjanak. A félidő második felében már a vendég csapat birtokolta a többet a labdát, de hála a hazaiak szervezett védekezésének nem jutottak el kimondott gólszerzési lehetőségig. Mindenesetre nem lehetett azt mondani, hogy rossz félidőt láthattunk sőt, mozgalmas és lüktető játékrész volt.

 A második félidő kicsit másképp alakult, mint az első. A Milan már nem tudta jól használni a letámadáson alapuló taktikáját és így feljött rájuk a Fiorentina. Igaz ezt nem tudta kamatoztatni a vendég csapat. Mindenféle átütőerő nélkül játszott. Ellenben a Milan nagyszerűen használta ki a lehetőségeit. Ugyan sokszor nem jutott el a vendégek kapujához, ám amikor oda került a csapat, akkor azt kihasználták. Így született meg a második góljuk is. Kucka indította egy nagyszerű keresztlabdával, Boatenget, aki eltolta a kifutó kapus mellett és az üres kapuba pofozta a labdát. A hazaiak magabiztosan győzték le a teljesen dekoncentrált, fásult Fiorentina csapatát.

fotó: AC Milan hivatalos Facebook oldala

Borbély Szabolcs