Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angliát is utolérheti a FIFA büntetése

Nem rég véget ért a Barcelona átigazolási eltiltása és a Real és az Atletico Madrid is hasonlóban részesült – a brit lapok szerint viszont nem csak Spanyolországban van ok az aggodalomra.

Kép: myjoyonline.com

Kép: myjoyonline.com

A FIFA a Barcelona után a Real és az Atltico Madridot is kizárta az átigazolási időszakokból – az angol lapok szerint viszont ez még csak a kezdet. A Telegraph azt írja, hogy a Premier League-et is utolérheti ez a folyamat.

Az köztudomású, hogy a fiatal játékosok szerződtetésében is élen járnak az angolok. A PL legnagyobb gárdái az utánpótlás bajnokságokban is kiemelkedő kereteteket hoznak össze – nem kevés pénzért.

Ilyen például a Chelsea, az Arsenal vagy a Manchester City is, csak hogy a legdurvább példákat említsük. A hírek viszont arról szólnak, hogy a FIFA már az ő esetükben is vizsgálódik, ami nem sok jóval kecsegtet számukra.

A Chelsea ráadásul visszaeső, hiszen 2008-ben Kakuta leigazolása miatt már majdnem elkapta őket a FIFA, csak utólag mentették fel a londoniakat – legközelebb már nem biztos, hogy ilyen szerencséjük lesz.

A Telegraph a Chelsea mellett még egy csapatot említ név szerint: Arsenal. Az Ágyúsok szintén gyanúsak lehetnek, de ki tudja, hány ilyen csapat van még, amely nem szerepel a cikkben.

Baranyai Balázs