Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzferkörkép: Jó nevű támadóval tárgyaltak, Ázsiában a középpályás

Ismét nagy üzlet jöhetett volna létre, ezúttal a Ferencváros révén. Eközben a múlt héten több klub is bejelentette, kiket igazolt.

pekhart-czech

Körképünket kezdjük a tényekkel. Békéscsabán cél a bennmaradás, így aztán nem csoda, ha a klub igyekszik erősíteni. A napokban szlovák támadót igazoltak, orvosolandó a gólhiányt. Matus Paukner két és fél évre írt alá a viharsarkiakhoz, míg további két labdarúgóval folynak az egyeztetések. A 182 centi magas, 24 esztendős Paukner az FC Nitra együttesétől érkezett, a szlovák második ligában 17 meccsen 17 gól a mérlege, kérdés ez mire elég a honi élvonalban. Ugyanakkor távozók is vannak, hiszen a klub hivatalos honlapja adott hírt arról, hogy Lubos Ilizi már nem tagja a keretnek, mint ahogy a második csapatból Polonio-Guerreiro és Szántó Mihály is elköszönt a lila-fehérektől. Paukner lett a harmadik érkező a téli piacnyitás óta.

castillion_takacs_mihaly

Hét közben megerősítette a Puskás Akadémia is, hogy fél évig kölcsönvette Geoffrey Castilliont a Debrecentől. A támadó már alá is írta kontraktusát, így aztán tavasszal Lencse László és Tischler Patrik mellett/helyett kaphat szerepet a holland labdarúgó, ugyanakkor nem biztos, hogy Tischler marad Felcsúton, miután a következő napokban a Videotonnal készül Spanyolországban. „Kifejezetten jó az első benyomásom, nagyon professzionális fogadtatásban volt részem. A csütörtöki az első napom Felcsúton, délelőtt részt vettem az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon, délután pedig már a csapattal edzek, majd egyeztetek a szakmai stábbal, hogy milyen elvárásaik vannak velem szemben – fogalmazott Castillion. – Biztos vagyok benne, hogy el kezdünk felkapaszkodni a tabellán tavasszal, nem tartom reálisnak a csapat jelenleg elfoglalt helyezését, sokkal jobb képességű játékosok alkotják ennél a PAFC-ot. Bízom benne, hogy megkapom a lehetőséget a szakmai stábtól a bizonyításra, szeretnék minél többet a pályán lenni és gólokkal segíteni a csapatot.”

Ami a listavezető Ferencvárost illeti, egyelőre még képlékeny az érkezők névsora, ugyanis hiába szemelték ki Tomás Pekhartot, a felek nem jutottak egyezségre. A héten a labdarúgó menedzsere beszélt a zöld-fehérekkel folytatott tárgyalásokról, de megállapodás nem született. Amennyiben a jövőben a labdarúgó és a klub álláspontja nem közeledik, a cseh válogatott nem lesz a zöld-fehérek labdarúgója, nem úgy egy másik – meg nem nevezett – támadó középpályás, akivel előrehaladott megbeszéléseket folytat a klub.

629csiki

Utazzunk egy kerülettel arrébb. Az MTK-val nyáron szakító Csiki Norbert új klubja is meglett, miután a játékos aláírt a thaiföldi FC Sisakethez. Minderről hétfőn számolt be a klub honlapja. És bár itthonról is voltak ajánlatai, mindenképpen légiósként folytatta volna, szurkolói szemmel nézve igencsak egzotikus célt talált magának. A Sisaket Csikivel a negyedik légióst igazolta, hiszen a légióskorlátozás miatt mindössze öt külföldit foglalkoztathat egy-egy klub. Korábban a brazil Víctor Amaro, a bolgár Ljuben Nikolov és a nigériai Adefolarin Durosinmi igazolt a klubhoz. Csiki a tízes mezben léphet majd pályára. Új együttesét 2009-ben alapították, legutóbb tizenharmadik helyen végzett a thai Premier Ligában.

Mozgolódik a Videoton is, amely megválna Dinko Trebotictól. A horvát középpályás hazájában folytathatja, amennyiben a fehérváriak elengedik. Ebben az esetben az RNK Split lecsapna rá – értesült a Dalmatinski Portal. Az előző szezonban bajnok lett a fehérváriakkal, míg idén mindössze négy bajnokin kapott szerepet a labdarúgó.

diagnevsfradi

Homályos történet Újpesten. Nagy reményekkel érkezett nyáron Mbaye Diagne, de máris továbbállhat a szenegáli, aki Böde Dániel mögött tizenegy találattal második helyen áll az NB I góllövőlistáján. A csatár ugyan visszatért szabadságáról, ám a hétvégi, Monor elleni felkészülési összecsapást csak a lelátóról szemlélte, húz perccel a vége előtt pedig autóba pattant és elhagyta a találkozó helyszínét. Bár korábbi elmondása szerint jól érzi magát a liláknál, kérdés mi lesz a sorsa, ugyanis Roderick Duchatelet másfélmilliós ajánlatra mondott nemet, míg december folyamán a román Steaua is puhatolózott a támadó felől. Elképzelhető ugyanakkor, hogy marad. Télen azonban a belga tulajdonos semmiképp sem válna meg a csatártól, hiszen szezon közben nem tudná megfelelően pótolni, ráadásul az is növeli az árát, hogy a Juventus olyan pontot is rögzített a szerződésben, amely szerint bizonyos százalék megilleti az olaszokat továbbértékesítés esetén.

Gavalovits Sándor