Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: “A kinevezésem napján is jól tudtam, hogy mire képesek ezek a játékosok”

Parádés első félidő után egy visszafogott második következett, de a Real Madrid győzelméhez ez is elég volt. A Királyi Gárda 5-1 arányban győzött hazai pályán a Sporting Gijón ellen, a mérkőzés főszereplői pedig szokásukhoz híven nyilatkoztak is a meccs lefújását követően, szavaikat alább olvashatjátok.

72798f5b01bedebcfabe1f556296defff147de97

Marcelo
A Sporting elleni meccsről: “Az edző világosan átadta nekünk az üzenetét: tartsuk meg a labdát és játsszunk az ellenfél térfelén. Keményen dolgoztunk és így sikerült ezt az eredményt elérnünk. Bármelyik játékos örülne egy ilyen győzelemnek. Szeretnénk fejlődni, az edzések is jól mennek nekünk”.

Bale és Benzema kieséséről: “Remélem, hogy Bale és Benzema hamar felépülnek. Nem hinném, hogy a sérülésekhez bármi köze lenne ahhoz, hogy hogyan edzünk. Benzemának és Bale-nek is nagyszerű meccse volt ma. Remélem, hogy semmi komoly nincsen velük”.

A célokról: “Ma egy egészen másik Madridot láttunk, és szeretnénk ezen az úton is maradni. Szerettünk volna pontokat szerezni a meccsen. Nem úgy kezdtünk neki, ahogyan akartunk volna, ezen is javítani szeretnénk. A célunk nem változott, és ez továbbra is az, hogy valami fontos dolgot érjünk el a szezonban, és ezért is fogunk dolgozni”.

Butragueno
Bale és Benzema sérüléséről: “Az első félidő igazi gólfesztivál volt. Ami Bale és Benzema sérülését illeti, a következő napokban ki fogják őket vizsgálni, ezeknek az eredményét meg kell várnunk, mielőtt nyilatkozni tudunk a helyzetükről”.

Az átigazolásoktól való eltiltásról: “Úgy gondolom, hogy a fellebbezésünk sikerrel fog járni, és ez a probléma megoldódik”.

Zidane
“Rendesen felkészültünk a meccsre, és elégedett vagyok azzal, ahogyan játszottunk. Nagyon összpontosítottunk az első félidőben. Karim csak egy apróbb rúgást kapott azt hiszem. Bale helyzete egy kicsit nehezebb, jelenleg még nem tudjuk megállapítani a sérülés mértékét”.

Az erőnléten is javítani kell majd: “A BBC nagyon jól teljesített, nagyon boldog vagyok a munkájuk miatt. Nem csak a támadásban voltak jók, de besegítettek a védekezésben is. Az első félidő nagyszerű volt, de még mindig tudunk hova fejlődni. Mostantól elkezdünk jobban dolgozni az erőnlétünkön, hogy javuljon. Van időnk dolgozni, és ha az erőnlétünk is jobb lesz, az a pályán is meg fog látszódni”.

Jamesről: “A keretnek olyan adottságai vannak, ami miatt ha nálunk van a labda, akkor bármelyik csapat ellen erősen tudunk fellépni. Remélem, hogy James olyan jól teljesít, mint bárki más. Nagyon keményen dolgozott, és nekem jónak tűnt, mikor pályára lépett. Ma Isco kezdett, de a következő meccsen lehet, hogy már James kezd majd”.

Ezek a játékosok sokra képesek együtt: “Mikor átvettem a csapat irányítását, nagyon jól tudtam, hogy mire képesek ezek a játékosok. Nagyszerű csapat, és nem egyszerű öt gólt lőni zsinórban kétszer. Szeretnénk trófeát nyerni a szezon végén, ez a célunk. Mindannyian egy csónakban evezünk, és egymásért dolgozunk. Mindegyik játékos tudja, hogy segítenünk kell egymásnak ahhoz, hogy sikeresek lehessünk”.

A bőség zavara: “25 játékosból választhatok, és mindannyian nagyon jól edzenek. Mindenki játszani akar, amit megértek, ez egy kiemelkedően jó csapat. Ma a Sporting ellen játszottunk, most pedig majd felkészülünk a következő ellenfelünkre. Ezt a szintet kell fenntartanunk”.

Ilyen játékkal bárkinek megnehezítheti a dolgát a csapat: “Ha továbbra is így játszunk majd, akkor bármilyen ellenfélnek megnehezíthetjük a dolgát. Hiszek a BBC erőfeszítéseiben is, ami a védekezést illeti. Ők is tudják, hogy ha nincsen nálunk a labda, akkor mindenkinek keményen kell dolgoznia, hogy visszaszerezzük azt. A BBC is ezt a szemléletet támogatja”.

Isco
Az edzések meghozták az eredményüket: “Nagyszerű első félidőnk volt, talán kicsit leeresztettünk a másodikra. ebben fejlődnünk kell, hogy ne essen vissza az intenzitásunk. Jól telt a hét, ami az edzéseket illeti. Sok erőnléti feladatot végeztünk, az első félidőben magas intenzitással játszottunk, és megmutattuk, hogy eredményes volt az edésünk”.

Zizouval jobb az összhang az öltözőben: “Örülök neki, hogy játszhattam az utóbbi két meccsen, de 25-en vagyunk itt a keretben, és tudjuk, hogy meg kell ragadnunk a lehetőségeket, amit az edzőtől kapunk. Mindannyian próbáljuk a legjobbat tenni egymással. Jobban értjük Zidane elképzeléseit, és ez meglátszik. Nem tudom, miért, de őt valahogyan jobban megértjük”.

A BBC: “Szerintem Karim kapott egy rúgást, Bale-nek pedig valamiféle izomproblémája lehet. Remélem, hogy mihamarabb visszatérnek hozzánk. Mindannyian nagyra értékeljük az adottságaikat”.

Cristiano
Rafa is csak a legjobbat akarta: “Lehet vajon jól játszani, ha nem vagy boldog? Szerintem minden azon múlik, hogy mennyire van meg az összhang az edző és a játékosok között. Ahogyan Zidane, úgy Benítez is a legjobbat akarta ennek a klubnak, de Zidane adott egy lökést a csapatnak, a hangulat jobb lett vele. Világos, hogy jól ismeri ezt a sportot, ez látszik is. A csapat nagyon jól teljesít. Egész héten keményen dolgoztunk, és ez ma a pályán is meglátszott.

Az edzőváltásról a vezetőség dönt: “Az edzőváltásról szóló döntések odafentről érkeznek, mi csak játékosok vagyunk, és tovább játszunk. A csapat élénkebb Zidane-nal az élen. Őszintén szólva felpörgette a csapatot. Természetesen Benítez irányítása alatt is tettem a dolgomat. Mindenki a legjobbat akarja a klubnak, mindegy, hogy ki az edző, és az edzők is így dolgoznak itt, ők is a legjobbat akarják.

Zizou és Ancelotti edzésmódszerei hasonlítanak: “Soha nem voltam rossz véleménnyel Rafáról. Talán Benítez másképp látta a labdarúgást, mint Zizou. Ne kérdezzék tőlem, hogy miért, de szerintem a játékosok jobban összhangban vannak Zidane-nal. Zidane edzései hasonlítanak Ancelotti edzéseihez. Nyugodtabbak, de komolyak és mégis szórakoztatóak. Zidane-ban egy kis Ancelottit látok, a munka során nagyon komoly ember, de laza és szórakoztató utána”.

Minden játékos izgatott Zizou miatt: “Nagyon boldog és izgatott vagyok. Nagyon érdekes időszak ez nekünk, játékosoknak. Mindannyian nagyon keményen fogunk dolgozni. Minden játékos izgatott Zizou miatt. Egyre jobbak vagyunk. A szezon fele még hátra van, és sokat fejlődhetünk még. Boldogak vagyunk, ahogyan ma a Real szurkolói is azok”.

Messiről: “Messi és én sokkal közelebb állunk már egymáshoz, de mindig is jó kapcsolatot ápoltunk. Az Aranylabda gála előtt voltak nyilatkozatok, és én fordítottam nekik néhány dolgot, mert nem értenek angolul, és nem volt ott tolmács nekik. Mikor fordítottam, azt mondták hogy ezért majd fizetniük kell nekem (nevet)”.

Szobrának megrongálásáról: “Ez normális, vannak akik szeretnek, és vannak akik utálnak. A testvérem azonnal letisztíttatta, és ennyit erről”.

Benzema
“A mai meccs megmutatta, hogy a Real Madrid jó úton halad. Nagyon büszke vagyok rá, hogy 300 mérkőzést játszhattam ebben a klubban. Köszönöm az elnöknek, a szurkolóknak és a családomnak ezt a számot. Zidane nagyon jó edző, mindent tud a labdarúgásról és mindannyian vele vagyunk. A bokám fáj egy kicsit, de szerintem csak apróság”.

Jesé
“Zidane nagyon jó edző, és közel áll hozzánk. Mindenkivel törődik, és jól közvetíti az elképzeléseit felénk. Elmondja, mit képzelt el, és meg is mutatja nekünk”.

Forrás: madridom