Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter középpályása Kínába igazol

Van az a pénz, amiért egy pályája csúcsán lévő játékos elhagyja az egyik európai topbajnokságot és elmegy Kínába focizni – ez esetben is majdnem erről van szó.

Kép: sporize.com

Kép: sporize.com

A kolumbiai Fredy Guarin még csak 29 éves és máris Kínába tette át székhelyét. Az Inter játékosa nyilvánvalóan anyagi megfontolásból döntött a váltás mellett.

A kínai bajnokság a világ talán leggyorsabban fejlődő sorozata. Számost európai múlttal rendelkező szakember segíti az ottani fiatalok képzését napjainkban és egyre több futballista megy át oda levezetni.

A labdarúgás a legnépszerűbb sport az egész világon, ebből adódóan hatalmas lehetőségek rejlenek benne anyagi szempontból – ezért is szeretnék elérni, hogy a kínai nép is ráharapjon ennek élvezetére.

Nem rég még olyan nagyságok is megfordultak ott, mint Anelka vagy Didier Drogba, de magyar részről Huszti Szabolcs mellett Elek Ákos is ott volt egy ideig – utóbbi onnan tudta beverekedni magát a válogatottba.

A whoscored.com arról számol, be, hogy Olaszországból több játékost is szeretnének átcsábítani Kínába: többek között az AC Milanban focizó Luiz Adriano, vagy a római Gervinho került szóba.

Visszatérve Guarinra: a statisztikák alapján egyáltalán nem egy levezető játékosról van szó. Az elmúlt években ő szerepelt a legtöbbször az olasz bajnokságban az Interből és a 114 fellépése mellé a legjobb osztályzatokat is ő tudja felmutatni.

Guarin 4 éves szerződést ír majd alá, 5,7 millió fontot keres majd. Az érte kapott pénzből az Inter megszerezheti majd a már korábban kiszemelt Roberto Sorianót.

Baranyai Balázs