Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A tél második legdrágább igazolása: Willian az Anzsiba igazolt

Az Anzsi Mahacskala korábban sem volt rest nagyobb pénzösszeget megmozgatni, hogy egy-egy játékost magához csábítson, ám most olyat tette a dagesztáni újgazdag együttes, amire nem sok kérőnek lett volna kerete.

A kétszeres brazil nagy válogatott Willian a Sahtar Donyeck játékosa volt ez idáig, és nem is tervezték eladását, bár többek közt a Chelsea is tervezte megvásárolni ebben a hónapban. A csatár becsült piaci értéke egyébként 25 millió euró, ennek fejében nem is olyan meglepő, hogy az ukránok ragaszkodásuk jeleként 35 millióban határozták meg a kivásárlási árát a szerződésében.

Ám a mai(?) napon befutott egy ajánlat az orosz bajnokság egyik élcsapatától, Dzsudzsák Balázs volt kenyéradójától, akik letettek az asztalra 35 milliót, így az ukrán éllovas beleszólása nélkül vihették a 24 éves brazilt. Természetesen ez morgolódást váltott ki a fekete-narancs mezesektől, de ilyen a futball. Elsőként a vezetőedző, a román Micea Lucescu beszélt a játékos távozásáról:
,,Tiszteletben kell tartanunk a döntését. Volt egy klub, amelyik hajlandó volt kifizetni érte, egy rögzített összeget, ő pedig elfogadta a feltételeiket. Ettől kezdve nekünk már nem lehetett beleszólásunk a dologba. Úgy tekintek rá, mintha a saját fiam lenne. Próbálom nem a személyes oldalát nézni a dolognak, így csak azt tudom mondani, hogy szakmailag ez egy rendkívül rossz döntés volt. Sajnálom, hogy így döntött a menedzserei segítségével, válaszhatott volna egy jobb csapatot is, de ő a pénz mellett tette le a voksát. Mindemellett tiszteletben tartom a távozását, és még egyszer mondom, ehhez joga volt.” – zárta mondandóját a legendás román szakember.

Szerző: Balogh József