Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalosan is bemutatták a visszatérő Tarmo Kinket, illetve a szlovák Marián Hadot Győrben

Délelőtt sajtótájékoztatót tartottak az ETO Parkban. A tájékoztató témája leginkább az átigazolásokat érintette, hiszen bejelentették az észt válogatott Kink, és a szlovák nemzeticsapatban szereplő Had érkezését is. Több próbázótól azonban elköszöntek, ám a törökországi edzőtáborban két frissen érkezett próbajátékos a zöld-fehérekkel tart.

A győriek délelőtti sajtótájékoztatóján a visszatérő Tarmo Kink és a próbajátékon megfelelt szlovák balhátvéd, Marián Had szerződtetését jelentették be. A szlovák bekk 2015 júniusáig érvényes, azaz két és fél éves szerződést kötött, míg Kink egy évre írt alá, igaz az észt csatár csak kölcsönbe érkezett az olasz Serie B-ben szereplő Varese együttesétől, a győrieknek opciós joggal is rendelkeznek az észt támadó végleges átigazolására.

„Négy olyan játékosnak keressük a helyét, akiknek a sorsa nem rendeződött el. Simon András nem fogadta el a Siófok ajánlatát, más klubokkal tárgyal. Valentin Babic a nyár óta az NB II-es csapattal edz, de nem játszik, reméljük, hogy megoldódik az ő sorsa is. Jarmo Ahjupera nyáron Újpestre igazol, elképzelhető, hogy már most a lila-fehérehez kerül, vagy más klubnak adjuk kölcsön. A negyedik,  Marko Dinjar, aki a nyáron lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani, s miután a nyári időszak a remélhető kupaszereplés miatt nagyon rövid idő lesz, ezért úgy döntöttünk, hogy tavaszra csapatot keresünk neki. Nagyon sok munkánk és energiánk van Tarmo Kink leigazolásában, aki Pintér Attila kimondott kérésére kerül vissza Győrbe. Tudjuk, hogy a Debrecen, a Videoton és egy román élcsapat is kereste őt, nagyon örülök, hogy bennünket választott.” – tájékoztatott Klement Tibor, az ETO ügyvezető igazgatója a még kérdéses játékosokkal kapcsolatban.

Kink 69-szer szerepelt hazája válogatottjában. Első győri időszakában összesen 15 bajnoki gólig jutott. 2010-ben 880 000 fontért az akkor az angol másodosztályban szereplő Middlesbrough szerződtette. Itt 22 bajnokin mindössze négy találatot szerzett. 2012 februárjában az ukrán Karpati Lviv szerezte meg ingyen, ám nem tudott stabil helyet kiharcolni magának, emiatt tavaly nyáron aláírt az olasz Varese együtteséhez, ahol 11 bajnokin jutott szóhóz, de gólt nem szerzett.

A tizennégyszeres szlovák Had korábban a Ruzomberok, a Brno, a Lokomotiv Moszkva, a Sporting CP-ben, a Sparta Prahában illetve a Slovan Bratislava csapatában is megfordult. Legutóbb a dunaszerdahelyi DAC-ban futballozott a bal oldali védőként és bal belső hétvédként is bevethető futballista.

A győriek holnap törökországi edzőtáborba utaznak, ahol nyolc felkészülési mérkőzést játszanak majd. A mai sajtótájékoztatón kiderült, hogy az edzőtáborban két, egyelőre meg nem nevezett próbajátékos is csatlakozik az ETO-hoz: egyikük egy 25 éves francia bal oldali védő, a másikuk pedig egy 19 éves grúz csatár. A korábban tesztelt portugál Joao Paiva nem szerződik Győrbe, ugyanakkor Valentin Babic, Jarmo Ahjupera Marko Dinjar és Simon András még a télen távozhat, ők nem is utaznak el az edzőtáborba. Utóbbi nem fogadta el a Siófok ajánlatát, így a korábbi hírekkel ellentétben nem kerül kölcsönben a sereghajtóhoz. A beleki táborba öt saját nevelésű fiatal, Németh László, Kozma Máté, Nagy Gergely, Kalmár Zsolt és Paget Olivér is Pintér Attila csapatával tart.

Az ETO felkészülési programja a beleki edzőtábor ideje alatt:

Február 3.   Győri ETO–FK Príbram (cseh) és FK  Taraz (kazah)

Február 6.   Győri ETO–Lokomotiv Plovdiv (bolgár)

Február 9.   Győri ETO–Dinamo Moszkva (orosz) és Senica (szlovákiai)

Február 12. Győri ETO–Krilja Szovjetov (orosz)

Február 15. Győri ETO–Csernomorec Burgasz (bolgár) és FK Rad (szerb) vagy Metalurg Doneck (ukrán)

Gavalovits Sándor