Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: fél évig kölcsönben Alcibiade és Lanzafame, négy ifista is a felnőttkeretben

Sajtótájékoztató keretében mutatták be Kispesten az új szerzeményeket. Köztük Davide Lanzafamét és Raffaele Alcibiadét. A többi olasz kiszemelt nem lesz a piros-feketék futballistája. Mindkét labdarúgó június 30-ig érkezett kölcsönbe. Felkerült az első csapathoz négy fiatal is.

A két olasz futballistán kívül Leandro Martínez és Claudiu Pascariu személyében egy argentin és egy román légiós is a piros-feketékhez került. Az utánpótlásból Bobál Gergely, Csábi Mihály, Lőrinczy Attila és Holender Filip került fel az első csapathoz. Holender azonban jelenleg a Premier League-ben szereplő Queens Park Rangersnél háromnapos próbajátékon tartózkodik.

Az erősítések azonban a tervek szerint ezzel még nem értek véget, egy bal oldali védő továbbra is a kispestiek kívánságlistáján szerepel. George F. Hemingway klubvezető szerint újabb „komoly fogásra” lehet készülni.

„Elérkezettnek éreztem az időt, hogy külföldön is kipróbáljam magam – mondta a sajtótájékoztató egyik főszereplője, Davide Lanzafame. – Szeretnék ebben az öt hónapban minden tudásommal a Honvéd segítségére lenni. Érkezésem előtt tájékozódtam a klubról, tisztában vagyok a hagyományokkal és a jelennel. Nagyon fontos szempont volt számomra, hogy a csapat három sorozatban is versenyben van, ezekben négy-öt meghatározó klubbal kell versenyre kelnünk.”

Az olasz futballistával szemben azonban fogadási csalás miatt ügyészségi vizsgálat van folyamatban a hazájában – a Bari játékosaként állítólag hétezer eurót fogadott el a 2008-as, Treviso elleni mérkőzés befolyásolásáért, míg a 2008-as, Salernitana elleni összecsapás kapcsán is felmerült a neve, erről a repubblica.it számolt be –, így Lanzafame nem kerülhette meg az ezzel kapcsolatos választ sem.

„Folyamatban lévő ügyről van szó, ezért nem is szeretnék róla bővebben mit mondani, viszont nincs elmarasztaló ítélet, és nem is számítok arra, hogy lesz valaha” – válaszolta Lanzafame egy újságírói kérdésre, majd annyit tett még hozzá, hogy fiatal labdarúgóként keveredett bele ebbe a kellemetlen helyzetbe, és az ügy áldozatának tartja magát.

A nyáron lejáró szerződését megújítani korábban nem szándékozó Debreceni András ügyében nincs változás, a második kerethez tartozó védő kitölti a június 30-ig érvényes kontraktusát, utána pedig szabadon igazolhatóvá válik.

Ugyanakkor friss hír, hogy a klub szerződést bontott Faggyas Milánnal.

„A játékos a szakvezetéssel egyeztetve, a több játéklehetőség reményében szerződésbontásra kérte a klubot. A Budapest Honvéd méltányolta Faggyas kérését, és közös megegyezéssel szerződést bontott a középpályással. Faggyas Milán további pályafutásához sok sikert kívánunk” – szól a kispesti klub közleménye.

Gavalovits Sándor