Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Németh, és Babos is hazai pályán bizonyíthat, folytatódik a nagyok versenye

Tovább dübörög a holland bajnokság, már a 21. körnél járnak a csapatok, és hát az izgalmak csak egyre nőnek, és nőnek. Az első hat együttes van még az élcsoportban néhány pontra egymástól, ám biztosra vehető, hogy a PSV, Twente, Ajax, Feyenoord négyesből fog kikerülni az Eredivisie 2013-as győztese.

2013. február 2. Szombat
AZ Alkmaar – Groningen 18:45
Remek formában van eddig az Alkmaar együttese. Idei három tétmeccsét hatalmas fölénnyel nyerte. A bajnokságban egyaránt 4-1-re verte a Venlo-t, és a Vitesse-t, míg a kupa hétközi körében 5-0-ra gázolta el a ADO-t. A vendég Groningen az utóbbi fordulókban folyamatosan lefelé haladt a táblázaton, utoljára december 2-án nyertek bajnokit, idegenben még régebben, még november elején.

NAC Breda – PEC Zwolle 19:45
Bár egyik klub sincs (éppen) a kieső zónában, abszolút nagybetűs alsóházi rangadónak számít a találkozó. A Breda talán most kerül egy feltámadó ágra, így esélyesebb a sikerre, mint a PEC. Persze a zwolle-iek esetében nem szabad megfeledkeznünk arról a tényről, hogy két héttel ezelőtt, a januári nyitányon Eindhoven-ben verték meg meglepően könnyedén a PSV-t.

Roda JC – Heracles Almelo 19:45
Az átigazolási ablak bezárult, ám a huzat még éppen időben hazarepítette Kádár Tamást a Rodából (egészen Miskolcig). Németh Krisztián azonban maradt, és talán még mindig az alapcsapat közelében van, bár mostanság nem sok gólt, illetve passzt jegyezhettünk felé a neve mellé. Momentán egyetlen gólját az Eredivisie-ben még szeptemberben lőtte. Ám menetel magyarjai nélkül is a Roda, ugyanis december eleje óta veretlenek. A vendég almelo-iak egy esetleges pontszerzéssel szeretnének megragadni a középmezőnyben.

PSV Eindhoven – ADO Den Haag 20:45
Dzsudzsák Balázs korábbi hollandiai békeszigete, a PSV nyerhető mérkőzést vív meg szombat este, az Európa Ligáért hajtó hágaiakkal. A vendégek az elmúlt tíz évben mindössze egyetlenegyszer tudták megverni a Philips-gyáriakat, pont Eindhoven-ben, ez még jó ómennek is tűnhetne a kiscsapatnak. Csak hogy ugyanekkora időintervallumban a PSV már 16-szor törölte fel a padlót Horváth Gábor csapatával. Apropó, a magyar védő továbbra is sérüléssel bajlódik, így neve most sem fog a meccs jegyzőkönyvében szerepelni. A Dick Advocaat vezette hazaiak egyébként, ha begyűjtik a három pontot, akkor ha csak ideiglenesen is, de négypontosra növelik előnyüket a második helyen álló Twente-vel, ami nem kis nyomást helyezhet az üldöző nyakába.

2013. február 3. Vasárnap
NEC Nijmegen – Vitesse Arnhem 12:30
Kemény összecsapás vár Babos Gáborékra, bár a magyar kapus egyelőre padozik marokkói kollégája mögött. A NEc egyre biztosabb, hogy a végjátékig ott lesz az EL rájátszásra esélyesek között, pedig előzetesen nem vártak ilyen sokat az együttestől. A vendég Vitesse koránt sincs már olyan irigylésre méltó helyzetben, mint pár héttel ezelőtt. Az arnhem-iek a jó kezdés után mostanra elég hullámzó formát vettek fel, bár még így sem állnak rosszul, hiszen még mindig haladnak az élmezőnnyel, látótávolságon belül. Egyelőre.

Twente – Utrecht 14:30
A fentebb említett üldöző szerepét szeretné magáról levetkezni az enschede-i együttes, ehhez pedig a PSV botlásán kívül az Utrecht legyőzése is szükségeltetne. Steve McClaren-éknek nem lesz éppen könnyű dolga, ugyanis az ellenfél a pillanatnyilag biztosan 6. együttes lesz. Az UFC viszont nem mostanában verte meg jobb erőkből álló riválisát. Jan Wouters-ék egész pontosan 5 esztendeje nem tudják megverni a Twente-t, sőt Enschede.ben utoljára 2004 őszén nyertek.

VVV Venlo – Ajax 14:30
Egyértelműen behúzható három pontért utazik az amszterdami sztárgárda Venlo-ba. A sárga-fekete kiscsapat utoljára december 9-én nyert bajnokit, azóta finoman szólva sem jut ki nekik a jóból. Így pedig nem csoda, hogy visszasüllyedtek a tabellán, a novemberi feltámadás után. Az Ajax kétszeres címvédőként reménykedve a riválisok botlásában, illetve a saját győzelmében nyílván egyetlen céllal léphet pályára, még pedig azért, hogy akár kettőt ugorva előre, vasárnap késődélutánra már az első helyről nézzen lefelé a többiekre.

Willem II – Feyenoord 16:30
A 21. forduló záró mérkőzésén a kiesésre legesélyesebb Willem fogadja, a bukdácsoló nagycsapatot. A látogató Feyenoord-nál nyílván úgy tervezik, hogy hálátlan vendégek lesznek, és begyűjtik a három egységet, ami roppant szükséges lehet kissé halványodó bajnoki reményeikhez. Miért is halványodó? Nos csak azért, mert ebben a naptári évben még nem tudtak mérkőzést nyerni, így roppant módon formán kívül játszanak. Két legjobbjuk, a támadó páros, Lex Immers, és Graziano Pellé januárban nem igazán találj a góllövő cipőjét, ám messze még a vége, ne is írjuk le a piros-fehér-feketéket!

Szerző: Balogh József