Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Petersen kései duplájának köszönhetően brémai siker a forduló nyitómeccsén

Az alsóházi rangadónak is tekinthető összecsapás az utolsó percekig úgy tűnt, hogy gólnélküli döntetlennel zárul, azonban a végjátékban két villanás elég volt ahhoz, hogy a Weser-partiak begyűjtsék a három pontot.

Werder Bremen – Hannover: 2-0 (2-0).

A kezdést megelőzően Thomas Schaaf legénysége a 12., Mirko Slomka alakulata pedig a 10. helyet foglalta el a tabellán, így kiélezett randevúra volt kilátás. Ha csak azt a tényt vesszük figyelembe, hogy a két találat a 85. és a 88. percben született, azt gondolhatnánk, hogy teljes mértékben megállja a helyét. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a labdabirtoklási arány 55-45 százalék, a kapura lövés 19-4 és a kaput eltaláló lövések száma 11-4 volt, vagyis lényegesen többet tett a győzelemért a Werder Bremen.

A Hannover pontszerzését a mérkőzést végig a pályán töltő Huszti Szabolcs sem tudta kivívni.

Werder Bremen: Mielitz – Schmitz, Sokratis, Lukimya, Ignjovski – Junuzovic – De Bruyne, Ekici (Yildirim, 74.), Hunt, Elia (Prödl, 89.) – Petersen (Akpala, 90.).

Hannover: Zieler – Pander, Djourou, Haggui, Chahed – Huszti, Pinto, Schmiedebach (Sobiech, 87.), Schlaudraff (Kadah, 79.) – Diouf, Abdellaoue (Rausch, 39.).

Szerző: Budai Levente