Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bologna: Szerződést hosszabbítottak a csapat megmentőjével!

Szerződést hosszabbított a Bologna vezetősége a csapat egyik legfontosabb tagjával. A Serie A-ban érdekelt együttes pocsékul kezdte az idei kiírást, de az ő érkezésével feljavult a mutatott játék és sikeresen elmozdultak a kiesőzónából. 

ef827a39c4f0e483b38486d34a8809dc

Meghosszabbították a Bologna menedzserének, Roberto Donadoninak a szerződését. A korábbi kiváló olasz labdarúgó a szezon közben vette át a csapat, akivel eddig remekül teljesít a gárda. A rutinos szakember 2018 júniusáig szóló kontaktust írhatott alá. 

Roberto Donadoni az AC Milan meghatározó egyéniségének számított játékosként. A milánói gárdát két ízben is megjárhatta. Először 1986-1996-ig, majd másodszorra 1997-1999-ig. A neves olasz klub színeiben nyert többek között 6 alkalommal bajnoki címet illetve 3-szor a BEK-et. Edzői karrierje 2001-ben vette kezdetét. Első igazán komoly állomáshelyére 2006-ig kellett várni. Ő volt az, aki átvehette a Vb győztes olasz válogatott irányítását Lippitől. Az Eb selejtező csoportot könnyedén vette a nemzeti csapat, hiszen a franciákat is megelőzték. A tornán végül a vártak alatt teljesítettek az olaszok, így Donandoni távozni kényszerült. Ezt követően nem igazán tudott megragadni egy klubnál sem hosszabb ideig, egészen a Parmahoz való kerüléséig. A 2013/2014-es idényt biztatóan zárta a szebb napokat látott csapattal, viszont az anyagi csőd keresztbe tett neki is. A Bolognát 2015 októberében vehetett át. A klub a kiesőzónában tanyázott akkor, de az ő vezérletével mostanra már a 10.helyen találhatóak. Érkezése óta 15 bajnokijából 8-at behúzott az együttes és csupán alkalommal szenvedtek vereséget. A begyűjtött skalpok között megtalálható többek között a Napolié és az AC Milané is. 

Képforrása: gazzettaworld.gazzetta.it

Németh Boldizsár