Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ukrán utánpótlás válogatott az Újpest célkeresztjében

A Dnipro Dnipropetrovsk ukrán utánpótlás válogatott szélsője Andriy Bliznichenko már a téli átigazolási időszakban majdnem a Megyeri útra költözött, de nyáron már jó eséllyel lilában láthatjuk a közel 1.000.000 Eurót érő játékost.

3345b-Andrey-Bliznichenko

U16-tól az U21-ig az összes utánpótlás válogatottban játszó szélső, télen a légiós korlát miatt nem lett a lila – fehér csapat játékosa. Annak ellenére, hogy az újpestiek meccsenként nem tartják be a 3 külföldi játékos korlátozását, azért a keretben lévő 7 idegenlégiós számát nem akarják túllépni.

Bliznichenko tavaly január óta tagja a Dnipro felnőtt csapatának, 11 -szer lépett pályára az ukrán Premier Ligában, ezeken 3 gólt s 3 gólpasszt adott. A júliusi szezonrajt óta, viszont csak kétszer lépett pályára, az is még nyáron volt, összesen 80 percet.  Szerződése június 30-án lejár, úgyhogy a téllel szemben, akkor nem kell átigazolási díjat fizetni érte.

Tavaly nyáron szerződtették a lilák a mali utánpótlás válogatott sztárját Souleymana Diarrát, de ő pályára még nem lépett, hisz ő lenne a 8.külföldi a keretben. A mali játékosról sok információnk nincs, hogy jelenleg egyáltalán Újpesten tartózkodik -e, hisz a megújuló ujpestfc.hu weboldalon sincs róla fénykép a játékosok menüpont alatt.

Képek forrása: alchetron.com

Endrődi Dávid