Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósok: Vége?

Meglesznek az áldozatai a Bursaspor gyenge szereplésének, köztük a magyar szélső is mehet…

dzsudzsák

Eljött ez a pillanat is, amikor Dzsudzsák Balázs karrierje mélypontra jutott. Sokan már az oroszországi váltást is nehezen emésztették meg, főleg a szurkolók közül, hogy aztán a papíron nívós kérők valamelyike helyett a török Bursasport válassza. Nos, a közelmúltban kiderült, anyagilag nincs topon a klub, amelynél nemrég fizetéscsökkentést is kilátásba helyeztek, míg jelenleg már arról suttognak, megválnának a sokat kereső, de gyengén teljesítő légiósoktól. Két nevet emlegetnek lehetséges távozóként: Tom De Sutter és Dzsudzsák Balázs.

Mindketten nyáron kerültek a zöld-fehérekhez, akik az elmúlt hetekben kiestek a kupából, s a bajnokságban is mindössze a 13. helyen állnak. Pedig a bajnokság elején – a keretet tekintve – a dobogó sem volt elképzelhetetlen. Most az elnökség döntött, mindkét labdarúgót eladnák legkésőbb a nyáron, ám olyan verzió is megjelent, miszerint már a közeljövőben válthat De Sutter és Dzsudzsák is. Utóbbi helyzetét nehezíti, hogy a szezonban már pályára lépett a Dinamo Moszkva és a Bursaspor csapatában is, így csak olyan liga jöhet szóba, ahol még nem kezdődött el a szezon. Ilyen lehet Kína vagy akár az MLS is, ahol márciusban indul a bajnokság.

A válogatott szélső elmondta, nem szívesen váltana, ám ha a körülmények rákényszerítik, kénytelen lesz új csapat után nézni, ha ott akar lenni a franciaországi Európa bajnokságon, ez a körülmény jelenleg az, hogy az utóbbi hetekben csak a kispadon jutott hely nemzeti együttesünk csapatkapitányának, igaz a hétvégén mintegy tíz percet kapott a Bursasporban.

Gavalovits Sándor