Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: a török gigász előnnyel utazik Moszkvába – videóval

A futball szerelmesei már alig várták, hogy újra induljon a Bajnokok Ligája és az Európa Liga. Kedden végre megkezdődtek a küzdelmek az Európa Ligában is, rögtön egy parázs török – orosz párharcra került sor Iszambulban a Fenerbahce fogadta a Lokomotiv Moszkva gárdáját. 

12717390_1082012108523966_6902455004878019060_n

Fenerbahce – Lokomotiv Moszkva 2:0 (1:0)
Helyszín
: Şükrü Saracoğlu Stadium (Isztambul) Vezette:  Strombergsson (Swe)
Gólszerzők: Souza (19.,72.)
Sárga lap: Kadlec (92.) ill. Tarasov (45.), Mikhalik (86.)

Fenerbahce: Fabiano – Erkin, Alves, Kjaer, Gonul – Topal – Souza (Kadlec 84.), Tufan – Sen (Potuk 77.), Van Persie (Fernandao 77.), Nani  Vezetőedző: Pereira

Lokomotiv Moszkva: Guilherme – Yanbaev, Pejcinovic, Durica, Denisov – N’dinga, Tarasov – Samedov, Fernandes, Kasaev (Maicon 62., Mikhalik 76.) – Skuletic (Miranchuk 80.)  Vezetőedző: Cherevchenko

A két gárda még európai kupatalálkozón sohasem találkozott egymással. Meglepetésre a Lokomotiv csoportgyőztesként jutott tovább a csoportküzdelmekből a Sporting előtt, megelőzve a török Besiktast. Tehát nem ismeretlen az orosz gárdának a török főváros, hiszen a Besiktas ellen 1-1-es döntetlent sikerült kiharcolniuk Isztambulban. A Fenerbahce mindössze a második helyen tudott továbbjutni a norvég Molde mögött, ami kisebbfajta meglepetésnek számított olyan csapatokat megelőzve mint az Ajax vagy a Celtic. Ami a formákat illeti egyértelműen a Fenerbahce volt a találkozó esélyese. Jelenleg vezetik a török bajnokságot 4 ponntal, míg a orosz bajnokság jelenleg még szünetel így a felkészülés javában zajlott a moszkvaiaknál. A találkozó első komoly lehetősége a holland válogatott Robin van Persie előtt adódott a 13. percben, aki közvetlen közelről lőhetett kapura. Azonban a Lokomotiv Moszkva kapusa szép védést mutatott be. A 19. percben viszont már gólnak örülhetett a hazai publikum. Gokhan Gonul beadására remek ütemben érkezett Souza és a kapu bal oldalába csúsztattot, ezzel előnyt szerezve a Fenerbahcénak. A 28. percben ismét a holland gólvágó Van Persie került helyzetbe, egy jobb oldali beadást követően fejelt a kapu fölé. A 31. percben az első komoly vendég lehetőség adódott a gólszerzésre egy pontúrgást követően. Manuel Fernandos küldte kapura a szabadrúgást, Fabiano azonban szép mozdulattal hárított. A 43. percben újabb nagy Guilherme bravúrt láthatott a közönség. Volkan Sen távoli bombáját kellet hatástalanítania.

A második félidő rögtön egy isztambuli lövéssel kezdődött, Souza lőtt fölé. A 47. percben Fabianonak kellett játékba avatkoznia Tarasov lövésénél. A 53. percben ismét Van Persie okozott kellemetlen pillanatokat a vendég védelemnek, de ezúttal is tisztázni tudtak a holland támadó elől. A 60. percben már sokadik helyzetét puskázza el Van Persie, ezúttal egy szöglet után fejelhett tisztán kapura azonban egy védő az utolsó pillanatokban menteni tudott szögletre. Mozgalmas második félidőt hozott az első negyedóra, a 62. percben Erkin került helyzetbe, sistergős bombáját ismét fogni tudta a kapus. Hihetelen mit művelt a portás, bravúrok sora egyértelműen csapata legjobbja volt a mérkőzés ezen szakaszában. A 72. percben egy szép támadás után a hazaiak megduplázzák előnyüket. Erkin bal oldali beadása remekül találta meg Souzát aki a kapus lábai között a kapu közepébe helyezett. 2-0 ! Ezzel a győzelemmel fontos lépést tettek a törökök a továbbjutás felé. A visszavágót jövőhét csütörtökön rendezik Moszkvában. Ne feledjék az összes Európa Liga mérkőzésről a FociClub is beszámol. 

https://www.youtube.com/watch?v=iHiPceAwjgk

https://www.youtube.com/watch?v=b7En11FCBLc

Képek forrása: Fenerbahce hivatalos oldala

Ondik Gábor