Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Befogta a farkasokat a Real – videóval

Nem is akármilyen nyolcadöntő odavágót rendeztek meg szerda este Olaszországban. Jobban mondva Rómában. Ugyanis a hazai gárda, az AS Roma a spanyol óriást, a Real Madrid gárdáját fogadta.

romareal

AS Roma – Real Madrid 0:2 (0:0)
Helyszín: Róma, Stadio Olimpico Játékvezető: Kralovec (cseh)
Gólszerzők: C. Ronaldo (57.), Jese (86.)
Sárga lap: Varane (62.), Ramos (85.)
Piros lap: –

AS Roma: Szcsesny – Digne, Rüdiger, Manolas, Florenzi – Nainggolan, Vanqueur, Pjanic – El Shaarawy, Perotti, Salah Vezetőedző: Spalletti

Real Madrid: Navas – Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal – Modric, Kroos, Isco – Ronaldo, Benzema, James Vezetőedző: Zidane

Hogy is lehetne fogalmazni az első félidőt. Furcsa tán, de az történt amit  a két csapat eltervezett a másik ellen. Elmagyarázom. A hazaiak betonbiztost védekezést valósították meg, amit kombináltak egy-egy Salah elfutással, de erejükből többre nem futotta. A Real pedig azt játszotta amit szokott. Beszorította a farkasokat a saját kapuja elé. Nem engedték, hogy a Roma bármilyen játékot kialakítson. Bár helyzeteket és lehetőségeket sokat nem láthattunk. A gólhoz legközelebb Marcelo járt, amikor a tizenhatos sarkáról kapásból rúgta el a labdát, de épp elkerülte a kaput a játékszer. Összegezve az első félidőt a Roma védekezett és Salah futott, a Real pedig támadott, de nem tudta megtörni a hazaiak védelmét.

A második félidő elején a Roma felbátorodott. Többet támadott és lendületes akciói voltak. Még a labdabirtoklásban is verte a vendégeket bő 10 percig. Aztán jött Ronaldo. Kiugratták a portugált, aki megverte Florenzit és a tizenhatos széléről gyönyörűen vágta be a játékszert a hazaiak kapujába. A gól után a spanyolok kicsit lejjebb vettek a tempóból, aminek következtében a farkasok feljavultak. Birtokolták a labdát és rengeteg párharcot nyertek meg. Sőt, Salah révén majdnem ki is egyenlített a Roma. Az ő beadását Varane semlegesítette majd a gólvonalról. Ezután Vanqueur próbálkozott meg távoltól és majdnem be is akadt a játékszer. Ronaldo azért egy fejessel tett arról, hogy ne feledjék el a hazaiak, hogy védekezni is kell. A vendégek védelme párszor nem állt a helyzet magaslatán. Például Dzeko is bekerült egyszer a Ramosék háta mögé és csak a szerencséjükön múlt a spanyoloknak, hogy nem kaptak gólt. Ellenben jött Jesé és egy nagy vágta után, 14 méterről a hosszúba gurította labdát. 2:0 a vendégeknek. A második játékrész telis-tele volt helyzetekkel és lehetőségekkel. Nagyszerű mérkőzés volt, lüktető második félidővel.

Videó elérhető itt!

fotó: uefa.com

Borbély Szabolcs