Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nyugodt Madrid, bizakodó Roma – reakciók

Félelem lett úrrá a Farkasokon a bekapott gól után, de Spalletti bízik benne, hogy kiharcolhatják a továbbjutást a Real Madridtól elszenvedett hazai vereség után.

romareal

Bár kikapott az AS Roma, a szurkolók díjazták erőfeszítéseiket, hiszen tapssal köszöntek el a játékosoktól. Luciano Spalletti ugyanakkor félelmekről, ijedelemről beszélt a lefújást követően. „A szurkolók lelkes tapsa a végén büszkeséggel töltött el minket, hiszen látták, hogy csapatom mindent belead, csak egyszerűen nem volt ezen a napon szerencsénk. Helyzeteket kialakítottunk, de gólt nem szereztünk – summázta a történteket a tar mester. – A Real ellen márpedig a legkisebb hiba sem megengedhető. Amikor megkaptuk az első gólt, félni kezdtünk, és éppen ezért jött a második. Néha nem volt megfelelő a csapatrészek közötti egyensúly sem, mindenez ellenére elégedett vagyok a csapatommal, nagyszerű második félidőt produkáltunk.”

Peches gólt kapott Wojciech Szczesny, miután Cristiano Ronaldo lövése megpattant Alessandro Florenzin. A védő magában kereste a bajok forrását, mindazonáltal ő is kiemelte a szurkolók szeretetét. „Szurkolóink megtapsoltak bennünket. Egy kicsit peches voltam Ronaldo lövésénél, megpattant rajtam a labda, így éppen nem érhette el azt Szczesny. Egyik legjobb meccsünket játszottuk ebben az idényben, igazi topcsapat ellen, amely képes megnyerni a BL-t. Néha kell egy kis szerencse, mert ez az eredmény nem igazságos, hiszen nagyon jól játszottunk.”

zizu

Érthetően elégedetten reflektálhatott Zinedine Zidane, aki első jelentősebb kihívásával nézett szembe edzőként. Nem mindennap történik meg, hogy újonc edző ilyen hőfokú és tétre menő összecsapáson irányítsa a Királyi gárdát. Nos, a korábbi zseni győzelemmel tette felejthetetlenné első nemzetközi meccsét edzőként. „Roppant elégedettek vagyunk a mutatott játék és az eredmény miatt is – kezdte a francia szakember. – Tudtuk, kemény meccs lesz, de a legvégéig harcoltunk, ennek meg is lett a látszatja. Az első félidőben nagy nyomás alá helyezett bennünket a Roma, de ezt normálisnak nevezhetjük a BL ezen szakaszában. Cristiano Ronaldo nagyszerű volt, és ezt a többiekről is elmondhatom, aki nem lépett ma pályára, még az is hozzátette a magáét a csapatmorálhoz. Nagyon örülök Jesé találatának is, jól jött ez a csapatnak és személy szerint neki is. Megdolgozott érte. A legfontosabb, hogy elégedett vagyok a játékosaimmal, jó velük dolgozni, ez egészen új érzés számomra. Megpróbálok további fejlődést elérni a csapattal.”

Hasonlóképpen fogalmazott Sergio Ramos is, aki szerint csapatként funkcionáltak jól, és reagáltak a rómaiak váltásaira. „Elégedettek lehetünk egyéni teljesítményeinkkel, de leginkább a csapat munkájával. Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé. Az első perctől kezdve igyekeztünk megtartani a labdát, a szünet után még nagyobb hangsúlyt fektettünk erre. Cristiano gólja a lehető legjobbkor érkezett, és megjegyzem, a kispadról beszálló játékosok is remekeltek. Még nagyobb figyelmet kell szentelnünk a közös munkának.” – vont konklúziót Sergio Ramos. Csereként állt be a hajrába, és szinte azonnal meglőtte a fontos második gólt Jesé, aki kimondottan boldog volt, hogy meghálálta a bizalmat. „Örülök, hogy megháláltam a bizalmat, edzőnk hitet ad nekünk, nekem pedig már korábban is rengeteget segített. Máris topedző. Tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp a római meccs, mert az olasz csapatban mindenki jó játékos.”

Gavalovits Sándor