Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Morata: “Lewandowski a világ legjobb csatára”

A Juventus támadója, nevezetesen Alvaro Morata elismerően nyilatkozott a Bayern München gólfelelőséről, Robert Lewandowskiról. A spanyol labdarúgó természetesen várja azt, hogy a 16 között összemérhessék tudásukat. 

xabialonso_18cmb69eb9zg1nz00dl6i1oyi4

Alvaro Morata a világ legjobb csatárjaként emelgeti Robert Lewandowskit. A lengyel válogatott támadó 20 bajnokit követően 21 találatnál jár, akit az utóbbi időszakban a Real Madriddal és a Paris St. Germainnel is szóba hoztak. A két labdarúgó a jövő héten nézhet egymással farkasszemet, hiszen a Juventus a Bayern Münchent fogadja a Bajnokok Ligájában. “Számomra Lewandowski a világ legjobb csatára. Óriási élmény lesz, hogy újra láthatom játszani.” A spanyol támadó reméli, hogy sikerül megnehezíteniük a Bundesliga bajnok dolgát, aki természetesen feszült légkörre számít Torinóban.“Az első szakasz nagyon nehéz lesz a Bayern számára. A stadionunk egyenlő lesz nekik a pokollal. Jól szervezettek és szilárdak vagyunk. Az utolsó kilenc meccsen csupán egyszer kaptunk gólt.” – mondta el a Sport Bildnek adott interjújában. 

A két csapat utoljára a 2012/2013-as kiírás során találkozott egymással a legjobb 8 között. Akkor a Bayern München sima 4:0-ás összesítéssel jutott tovább a “zebrák” szemben, akik a végső győzelemig meg sem álltak akkor. Az olasz és a német csapat közül az előbbi ment át nagyobb keret átalakításon. Viszont így is rengetegen megmaradtak az akkori együttesből, mint például Buffon, Chiellini, Barzagli vagy éppen Marchisio is. 

Képforrása: www.futbolchannel.es

Németh Boldizsár