Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Dániában szenvedett megaláztatást a United! – videóval

A Manchester United borzalmas szezonja tovább folytatódott a mai napon, amikor Dániában vizitáltak. A Midtjylland az első félidőben egyenlő partner volt, a másodikban viszont egyértelműen az angolok fölé nőtt, ami mindent elmond a Vörös Ördögök jelenlegi állapotáról. A győzelem megérdemelt volt a dán csapat számára, akik már biztosan nagyon várják a jövő heti visszavágót. 

Midtjylland - United

Midtjylland – Manchester United: 2-1
Helyszín: MCH Arena, Herning
Vezette: Soares Dias
G: Onuachu (77.) Sisto (44.) ill. Memphis (37.)
Midtjylland: Andersen – Romer, Kian, Bodurov, Novak – Kadlec (Royer 86.), Sparv, Olsson, Hassan (Urena 67.), Sisto – Pusic (Onuachu 60.)
United: Romero – Love, Smalling, McNair, Blind – Herrera (Schneiderlin 72.), Carrick – Lingard, Mata (Pereira 78.), Memphis – Martial

A 9. percben alakult ki az első komoly helyzet, Blind lapos szögletét lőtte kapura Mata, azonban Andersen résen volt és védeni tudott. 2 perccel később majdnem megszerezte a vezetést a hazai csapat, egy újabb szöglet után Hansen fejelt, Carrick viszont a gólvonalról kivágta a labdát. A szögletek hordozták magukban egyértelműen a legnagyobb veszélyt, a 20. percben Smalling fejelhetett teljesen tisztán, bár azt nem tudta eldönteni, hogy a kaput vegye célba, vagy inkább egy társát hozza helyzetbe, így végül egy ilyen semmilyen megoldás született. Ezt követően sajnos kicsit leült a meccs, majd a 36. percben újra felpörgött. Előbb Memphis szabadrúgását szedte ki Andersen, majd az ebből induló kontrából Kadlec óriási ziccert hagyott ki. Egy percre rá bűnhődött a Midtjylland, Lingard beadása megtalálta Memphist középen, aki estében még valahogy át tudta venni a labdát, majd visszanyúlt a másik lábával, és eltette a kapus mellett. A félidő végén sikerült egyenlíteni, Sisto kígyózott el a United védelme előtt, majd bombázott a bal alsóba.

Izgalmasan kezdődött a második félidő, először Martial alakított ki helyzetet Lingardnak, aki ígéretes helyzetből nem talált kaput. Ezután Sisto egy újabb remek elfutása végén a befejezésbe hiba csúszott, míg a túloldalon Memphis ívelt Mata fejére, de a spanyol nem tudta megdolgoztatni a kapust. Az 56. percben nagyon közel járt a második gólhoz a United, Herrera beadását rúgta a keresztlécre Lingard, Andersen már verve volt. A 62. percben elképesztő bravúrt mutatott be Romero, a felső sarokból kapta ki valahogy Onuachu remek fejesét, földön túli védés volt. Sisto a második gólját is megszerezhette volna a 68. percben, de a tekerése elég erőtlenre sikeredett. 20 perccel a vége előtt Kadlec is próbálkozott, azonban mellé tüzelt. A 77. percben Onuachu el kezdett cselezgetni, úgy tűnt, hogy kicsit belebonyolódott, de visszaszerezte a labdát, és egyből bevágta a jobb alsóba. Az utolsó lehetőséget Sisto puskázta el a 85. percben, a United az égvilágon semmit nem mutatott a második félidőben, teljesen megérdemelték a vereséget.

https://www.youtube.com/watch?v=bP4Qtv5ICXo

Anderlecht – Olympiakos: 1-0
G: Kara (67.)

A belga együttes egygólos előnnyel utazhat Görögországba azok után, hogy 1-0 arányban legyőzte az Olympiakost. Brown Ideye még a 9. percben ordító ziccerben kapufát lőtt, majd a hazaiak is veszélyeztettek az első félidő közepén, Djuricic lövését szedte ki Jimenez. A győztesgól egy szöglet után született, Büttner ívelte be a labdát, a lecsorgó Kara elé került, aki közelről nem hibázott.

Tereh Balázs