Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFPro: Első ízben női álomcsapat

Első alkalommal adta közre a Hölgyek álomcsapatát a Nemzetközi Játékos-Érdekvédelmi Szervezet. Négy friss világbajnokkal a soraikban.

021816-SOCCER-Klingenberg-Johnston-Lloyd-Solo-SPLITPI-CDH.vadapt.664.high.76

Folyamatosan fejlődik és egyre népszerűbb a világon a női futball, amely az elmúlt években áttört egy olyan gátat, minek következtében a FIFA is egyre inkább elismeri a szakágat. Történelmi esemény viszont, hogy a FIFPro, a játékosok érdekvédelmi szervezete első alkalommal hirdetett álomcsapatot. Mindezt 33 ország labdarúgói segítségével tette. A prímet a 2015-ben világbajnoki címet szerző amerikaiak viszik, közülük négyen is bekerültek a Dream Teambe. Carli Lloyd szerint ez az elismerése és a tisztelet jele a nők felé, akik futballra adják fejüket. „Ez nagy előrelépés az egyenlőség, tisztelet és elismerés felé. Úgy érzem, ezt a kezdeményezést világszerte értékelik majd a női játékosok.” – fogalmazott az amerikaiak támadója.

_88335078_womens_xi

A FIFPro női álomcsapata: Hope Solo (amerikai, Seattle Reign) – Wendie Renard (francia, Lyon), Meghan Klingenberg (amerikai, Houston Dash), Kadeisha Buchanan (kanadai, West Virginia Mountaineers), Julie Johnston (amerikai, Chicago Red Stars) – Carli Lloyd (amerikai, Houston Dash), Amandine Henry (francia, Lyon), Mijama Aja (japán, Okojama Yunogo Belle) – Celia Sasic (német, visszavonult, korábban 1. FFC Frankfurt), Eugénie Le Sommer (francia, Lyon), Anja Mittag (német, PSG)

Gavalovits Sándor