Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Íme a Chelsea edző jelöltjei!

Továbbra is kérdéses a Chelsea háza táján az, hogy vajon a szezon végeztével ki veszi át a csapat irányítását. A legújabb értesülés szerint a londoni “kékek” kívánságlistája öt főből áll.

Öt főből áll a Chelsea kívánságlistája azzal kapcsolatosan, hogy vajon ki is lesz nyártól az együttes új szakembere – állítja az ESPN. A felsorolt menedzserek közül csupán egynek nincsen jelenleg csapata. Nos, nézzük kikről is van szó.

diego-simeone-celebrates-atletico-madrid-la-liga-title-win_3143432

Diego Simeone: A “matracosok” trénerét már nem egyszer hozták szóba a Chelseavel az elmúlt időszakban. Az argentin menedzsert 2020 júniusáig köti szerződés az Atletico Madridhoz. Természetesen nem csoda, hogy a londoni “kékek” ennyire szeretnék őt a csapat élén tudni, hiszen jelen pillanatban oda tartozik a világ legjobb edzői közé. Simeone mostani együttesével nyert többek között bajnoki címet és Európa Ligát is. 

genoa_juventus4_13617_immagine_ts673_400

Massimiliano Allegri: Nem is olyan rég tényként közölték a Juventus trénerének az érkezését, viszont az utóbbi hetekben elcsendesedtek ezek a pletykák. A Chelseanél az olasz vonal általában teli találatot szokott lenni, hiszen gondoljuk vissza a Vialli, Ancelotti és a Di Matteo korszakra. Allegri második szezonját tölti a torinói alakulatnál, amellyel olasz földön mindent megnyert, illetve nemzetközi szinten BL döntőig vezette a “zebrákat.”

Mauricio-Pochettino-the-m-012

Mauricio Pochettino: Talán az ő érkezése lenne a legmeglepőbb abból kifolyólag, hogy jelenleg is londoni csapatot irányít, nevezetesen a Tottenham Hotspurt. Az előtte felsorolt kollégáival szemben neki még(!) nem sikerült komoly sikereket elérni, azonban az idei szezonban nagy valószínűség szerint ez összejöhet számára. 

Samp

Jorge Sampaoli: A chilei válogatott siker kapitányával lenne a legkönnyűbb dolga a londoni “kékeknek” abból a szempontból, hogy az idei esztendőben távozott posztjáról. Edzői pályafutása alatt nem igazán ért el említésre méltó sikereket, egészen a 2015-ös Copa America győzelmáig. Habár szép eredménynek számít, viszont Scolarival egyszer már mellé nyúlt a Chelsea egy olyan szakemberrel, aki inkább a válogatottak élén tudott komolyabb sikereket felmutatni. 

01

Antonio Conte: A Juventus korábbi sikeredzője jelenleg az olasz válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedik. Conte három esztendeig volt a “zebrák” trénere, amellyel 3 bajnoki címet és 2 Olasz Szuperkupát gyűjtött be. A Chelseanek a 2012/2013-as Bajnokok Ligája kiírásában okozott kellemetlen pillanatokat, hiszen Torinóban 3:0-ás vereséget mért tanítványaival a címvédő londoni “kékekre.”

Képe forrása: www.skysports.com, www.tuttosport.com, www.theguardian.com, www.hiilkubad.com, www.bbc.co.uk

Németh Boldizsár