Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB 2016: Optimista portugálok

Már a portugálok is kiválasztották főhadiszállásukat. Fernando Santos szerint érdekeltek lesznek a végjátékban.

Fernando-Santos-009

Idilli környezetben készülnek Cristiano Ronaldóék, akik a Párizs melletti Marcoussis-ban foglaltak szállást. Itt készülnek majd a nyári kontinenstornára, egyben ez lesz a főhadiszállásuk is. Fernando Santos kapitány optimistán tekint a torna elé, szerinte tanítványai megnyerhetik a viadalt. „Július 10-ig foglaltuk le a szállást, Párizsban játsszuk a döntőt, úgyhogy ezért szerveztük így – fogalmazott egyértelműen a luzitán szakember. – Addig foglaltuk le, és hiszünk benne, hogy ott leszünk tizedikéig, sőt tizenegyedikéig. Akkor szeretnék hazamenni, miután ünnepeltünk.”

FFR-NCR-

Van ugyan oka a derűlátásra a kapitánynak, hiszen a portugálok hét győzelem mellett mindössze egy vereséggel, tükörsimán abszolválta a selejtezőket, ám nem árt tudni, hogy az utóbbi években – leszámítva a 2004-es hazai Eb-finálét – nagy tornán nem sok sikerben volt része a válogatottnak.

Centre_entrain_rugby_-Marcoussis_11

Ráadásul igencsak hosszú út vár a játékosokra a csoportmérkőzések során, lévén Marseille 660,5 km légvonalban található a fővárostól, repülővel 50 perc az út, Lyon 393,2 km-re, repülővel 29 perc, Bordeaux 498,6 km-re esik légvonalban, repülővel 37 perc az út. Bár ez még mindig optimálisabb, mint a mieink útja: Tourrettes – Marseille 144 km, Bordeaux 622 km, Lyon 287 km.

(fotók: theguardian.com, 29.91bretagne-essonne.over-blog.com, rugbywrapup.com, sergeferrari.com)

Gavalovits Sándor