Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga beharangozó: Ferencváros – Puskás Akadémia – videók

Hétvégén folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei. Kicsit háttérbe szorul, de valószínűleg izgalmas csatának ígérkezik a Felcsút Groupama Arénába történő vendégjátéka.

rangado.hu

rangado.hu

Ferencváros (1.) – Puskás Akadémia (10.) 15:30

Bajnoki történelem az elmúlt évekből:

2013-14
Puskás Akadémia – FTC: 3-1; FTC – Puskás Akadémia: 1-0
bajnokság végén: FTC (3.), Puskás Akadémia (14.)

2014-15
FTC – Puskás Akadémia: 2-1; Puskás Akadémia – FTC: 1-2
bajnokság végén: FTC (2.), Puskás Akadémia (10)

2015-16 ősszel
Puskás Akadémia – Ferencváros: 0-0

Ősszel 9 mérkőzés után 27 ponttal ment a Ferencváros Felcsútra, s a bajnokságban először meg kellett barátkoznia a pontvesztéssel. Nem volt egy nagyon jó meccs, de azért a kilátogató szurkolók nem unatkoztak a 90.perc során. Az egyik legizgalmasabb része a meccsnek a szünet volt, mikor a szurkolók lementek a büfébe a 45.perc lejárta után, a a második félidő 10-15 percére értek vissza, mert egyetlen büfés szolgálta ki őket a vendégszektorban.

Nyáron elindult egy folyamat a vendég csapatnál, mely télen folytatódott. Az addig rendszeren akadémistákat bevető Puskás öltözőjéből szép lassan eltűntek a saját nevelésű játékosok. Most télen a rutinos Zsidai és Forró mellett, csupa külföldi játékos érkezett.  A Diósgyőr ellen az új védelem jól állta a sarat, Robert Jarni azon biztos nem fog változtatni, hisz a Pauljevic, Fiola, Kelic, Forró négyes, megakadályozta az ellenfelet a gólszerzésben. Valószínűleg amúgy is a múlt heti csapat fog kezdeni, hisz a keret egyetlen igazi csatára, az ősszel Debrecenben 2 gólig jutó holland Castillion még mindig nem bevethető.

„Szombaton egy kitűnő, gyakorlatilag már bajnok ellenfél otthonában lépünk pályára. Senkinek sincs kétsége afelől, hogy egy nagyon kemény mérkőzés vár ránk. Ha csak ránéz valaki a tabellára láthatja, hogy milyen komoly játékerőt képviselnek a zöld-fehérek. Nem csupán szimpatikus vendégek akarunk lenni szombaton a Groupama Arénában, akik asszisztálnak a hazai csapat legújabb sikeréhez, hanem meg akarjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Hittel, akarattal, keménységgel, odaadással és tűzzel szeretnénk bizonyítani, hogy mi is egy jó csapat vagyunk, akik akár a listavezető otthonából is el tudják hozni a három pontot. Igaz, hogy a Fradi jelenleg a legerősebb csapat a mezőnyben, de ők is a földön járnak, ellenük is van esély. Megteszünk mindent a győzelemért. Thomas Doll nem tud gyenge csapatot a pályára küldeni, nem készülünk külön senkire. Függetlenül attól, hogy egy-egy játékos játszik-e vagy sem, jó erőkből álló csapat lesz az ellenfelünk. Megpróbálunk magunkra koncentrálni, borsot akarunk törni az orruk alá.” – mondta Jarni

A Ferencvárosnál sincsen eltiltott játékos. Sérüléséből készül visszatérni Gyömbér Gábor, illetve megtörténhet az a csoda is, hogy Böde Dániel hétvégén már leülhet a kispadra. Igaz erre kevés az esély, de egyes hírek már erről szólnak. Elég sok kritika érte a Fradit, hogy télen csak Florian Trinkset igazolták le, s így tavasszal még nem készülnek a nemzetközi kupára. De Orosz Pál a héten azt nyilatkozta, hogy télen nehéz minőségi játékost a csapathoz csábítani.

“Tíz védekező ember között sokszor nagyon nehéz megtalálni azt a rést, ami aztán ziccerhez vezethet.  Izgalmas, hogy ellenfeleink rendre a saját kapujuk előterében védekeznek és teszik ezt a legnagyobb természetességgel, míg ha a mi csapatunk járatja hátul a labdát, már érkezik is a füttyszó. Ugyanakkor a bajnoki címig vezető út nem mindig a futball ünnepéről szól, viszont minden alkalommal a megszerezhető három pontról. Épp emiatt kész tervvel készülünk a Puskás Akadémia elleni meccsre.” – Thomas Doll

rangado.hu

előttem az utódom? kép: rangado.hu

Egyik oldalon se találunk olyan játékost, amely a másik csapat színeiben szerepelt volna az élvonalban. Kuriózum esetleg 3 középpályás közös “múltja” lehet, hisz mind a két oldalon találunk egy új Gera Zoltánt. Hisz anno Nagy Dominikról és Márkvárt Dávidról is azt mondogatták, no ő lesz az új Gera. Mind a két játékos szintén Pécsről indult, de míg Nagy már közel 3 éve eljött a baranya megyei városból, addig Márkvárt, csak az előző szezon után, hogy kizárták nevelőklubját az élvonalból. Szó volt arról a nyáron, hogy esetleg a zöld – fehérekhez igazol, de valószínűleg ez inkább pletyka volt. Végül követte korábbi edzőjét Felcsútra. Többször tagja volt a felnőtt válogatott keretének, de pályára eddig még nem lépett az 1994-ben született játékos. Nagy Dominik az ősszel háttérbe szorult a Fradinál, pedig pont a legjobb korban van, hisz 1995-es évjáratú labdarúgók játszatásáért fizet az MLSZ.

A nézőknek biztos megéri kilátogatni a Groupama Arénában, hisz biztos mind a két csapat a győzelemért fog harcolni. A Fradi az utolsó két meccsét (ősszel az Újpest elleni bajnoki, s tavasszal a Videoton elleni kupameccs) elvesztette. Kiderült tehát, hogy nem bevehetetlen az Üllői úti katlan. Egy nézőt nagyon várnak a Fradinál, de ki lehet az?

Groupama Aréna facebook

Groupama Aréna facebook

Pontos program (további beharangozók a nap folyamán)

Február 20., szombat
15.00 DVTK–Bp. Honvéd (Tv: M4 Sport)
15.30 Vasas–Haladás
15.30 FTC–Puskás Akadémia
15.30 Videoton–Békéscsaba
15.30 DVSC–Paks
17.00 Újpest–MTK (Tv: M4 Sport)

Endrődi Dávid