Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Csillaghullás a láthatáron! – előzetes

Az Fa-kupa 5. fordulójában egy nagyon komoly rangadót rendeznek, ami messze kiemelkedik a többi párharc közül, ez a Chelsea – Manchester City. Ezen kívül viszont a többi nagyágyú is akcióban lesz, lássuk kire mi vár! 

fa-kupa

Ma kora délután megismétlődik a két évvel ezelőtti döntő, ugyanis az Arsenal fogadja a Hull Cityt. Az Ágyúsok a múlt héten nagyon fontos győzelmet arattak a Leicester felett a bajnokságban, így már csak 2 pontra vannak a listavezetőtől. Azzal, hogy reális esélyük van a bajnoki címre, valószínűleg az a prioritás náluk, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a hét közben egy Barcelona elleni csörte is vár rájuk. Nem tartjuk tehát lehetetlennek, hogy tartalékolni fog egy kicsit Wenger, ezt akár ki is használhatja a másodosztály listavezetője.

Délután 4-kor két újabb elsőosztályú csapat néz szembe két másodosztályúval. Az eddig a kupában távolról sem meggyőző West Bromwich a Readinghez utazik, míg a Watford a Leeds Unitedet fogadja. Egyértelmű, hogy melyik párharcban ki az esélyesebb, azonban a kupában elég gyakran borul a papírforma, a WBA ráadásul már kétszer is közel állt a kieséshez. Abban a meccsben érzünk némi meglepetést.

Negyed 7-től egy Premier League-es összecsapás következik, Bournemouth – Everton. A hazaiak számára egyértelműen a bennmaradás kiharcolása a legfontosabb, a liverpooliak viszont pontosan tudják, hogy a bajnokságban nagyon komoly eredményt nem tudnak már elérni, ellenben a helyük is elég biztos ahhoz, hogy kiesési gondjaik ne legyenek. Elég logikus lenne részükről, ha rárepülnének az FA-kupára, ami elég is lehet ahhoz, hogy a Bournemouth-t felülmúlják.

Vasárnap előbb a szebb napokat is látott Blackburn Rovers néz farkasszemet a West Ham Uniteddel, majd a Tottenham csap össze a Crystal Palace-szal egy londoni rangadó keretében. A Spurs egy elképesztően erőltetett menet előtt áll, rengeteg mérkőzésük van, nem kizárt, hogy ezt a sorozatot inkább feladják a bajnokság és az EL érdekében.

5-kor kezdődik a forduló rangadója, Chelsea – Manchester City. A londoni kékek hátrányból várhatják a PSG elleni BL-visszavágót, a bajnokságban már elszálltak, marad az FA-kupa. Guus Hiddink csapata talán a lehető legjobbkor találkozik a Cityvel, akik egymás után két rangadót is elvesztettek hazai pályán a Leicester és a Spurs ellen. Megtépázott becsülettel és önbizalommal utaznak a Stamford Bridge-re, és még az is ott lebeg a szemük előtt, hogy szerdán már Kijevben kell pályára lépniük a BL-ben. Pellegriniék számára lassan a ligakupa döntő is esedékes, a sorozatterhelésnek az FA-kupa ihatja meg a levét.

Az utolsó találkozó hétfő estére marad, az egyetlen talpon maradt harmadosztályú csapathoz, a Shrewsbury Townhoz látogat a Manchester United. Van Gaal legénysége egészen borzasztó formában van, két nagyon kínos vereséget szenvedtek el a Sunderland és a Midtjylland ellen, egy kupakiesést egész egyszerűen nem engedhetnek meg maguknak, pláne nem egy harmadosztályú ellenféllel szemben.

A forduló menetrendje:

Szombat:

13:45: Arsenal – Hull City (Sport 2)
16:00: Reading – West Bromwich
16:00: Watford – Leeds United (Sport 2 felvételről 20:15-től)
18:15: Bournemouth – Everton (Sport 2)

Vasárnap:

15:00: Blackburn – West Ham
16:00: Tottenham – Crystal Palace
17:00: Chelsea – Manchester City (AMC) 

Hétfő:

20:45: Shrewsbury Town – Manchester United (Sport 2)

Tereh Balázs