Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Bacsa dupla, szenvedett a Honvéd

Sok pikantériája volt a diósgyőri összecsapásnak, hiszen a hazaiaknál több korábbi Honvéd-kötődésű személy is dolgozik.

lead_338w

Diósgyőri VTK – Bp. Honvéd 2-1 (2-0)
Helyszín: DVTK stadion, néző, vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők: Bacsa (17., 33.) ill.: Kamber (69.)
Sárga: Kovács G. (71.), Tamás M. (81.), Rados (88.) ill.: Ignjatovic (23.), Szilágyi L. (28.), Ikenne-King (47.), Nagy G. (74.), Gazdag D. (80.)
Kiállítás:

DVTK: Rados – Okuka, Kovács G., Lipták, Nemes M. – Elek, Eperjesi – Barczi (Tamás M., 70.), Koman (Bognár, 90+2.), Bacsa – Novothny (Griffiths, 59.). Vezetőedző: Egervári Sándor

Honvéd: Horváth A. – Botka (Gazdag D., 54.), Bobál D., Ignjaovic (Ikenne-King, a szünetben), Lovric – Szilágyi L. (Prosser, a szünetben), Hidi, Nagy G., Kamber – Vernes, Eppel. Vezetőedző: Marco Rossi (olasz)

Kényszerű húzásra volt szüksége Marco Rossinak, a fővárosiak trénerének, miután Kemenes Szabolcs után a télen igazolt Nagy Sándor is megsérül, így Horváth Adrián lépett a ketrec elé. Egyébként a DVTK a szokásos hazai szerelését le kellett cserélje az idegenbelire, miután Kassai sporttárs nem engedélyezte a piros-fehér csíkos dresszt. Maga a találkozó egy távoli lökettel indult, amit Rados csemegeként fogott meg, hogy aztán itt is, ott is alakuljon ki kisebb lehetőség, de a hazaiak rendre vissza tudták szerezni a játékszert, mígnem bő negyedóra után Bacsa megszerezte a vezetést a miskolciaknak. Elek indította a középpályást, aki bal alsóba gurított három csel után. Ezt követően csapkodóvá vált a játék, a DVTK nem használta ki ugyanakkor Ignjatovic borzasztó helyezkedési hibáit, de nem is kellett, ugyanis félóra elteltével ismét lecsapott Bacsa. Ehhez viszont kellett egy bohózatba illő megmozdulás: Vernes remekül szerelte Okokát, ám éppen a rossz irányba fordult, ahol érkezett Novothny, és a kispesti kétségbeesésében a támadóba rúgta a játékszert, amely így került Bacsa elé, ő pedig nem hibázott. Ez esetnél nem lettünk volna Rossi helyében, aki talán szálanként tépkedte ki nem létező haját. Előtte nem sokkal azonban csak a kapufa mentette meg a piros-feketéket, Koman ugyanis remekül adott be, de Lipták a keret tövére bólintott, Bacsa pedig mellégyötörte a labdát. A félidő hajrájában mindent megpróbáltak a vendégek, de mégis majdnem a hazaiak növelték előnyüket, más kérdés, Novothny lesről talált be, előtte nem sokkal hiába emelte át Horváthot, Bobál a gólvonalról mentett. Fordulás után kettős cserével próbálta felrázni csapatát a tar olasz. Kevés sikerrel. Merthogy ide-oda csapongó játékból egyik csapat sem tudott jól kijönni, sorjáztak a bosszantó hiába. Talán a két csapat több labdát adott el ebben a másfél órában, mint az Adidas ugyanezen idő alatt. Rossi nem is bírta olyan nagyon nyugodtan szemlélni övéi szenvedését. Ellenben a folytatásban valamivel agresszívebben futballoztak a kispestiek, aminek utóbb csak meglett az eredménye. Szűk órája játszottak a felek, mikor Rados bravúrral kellett, hogy hárítsa Prosser lövését, de aztán Horváthnak is be kellett mutatnia egy nagy védést Griffiths löketénél, mely után Koman fejelt fölé. Ezt követően azonban elkezdett nyomni a Honvéd, s Bobál cselei után Kamber lőtt gólt. Ezt követően pedig hiába tett meg mindent a Honvéd, nem tudott talpra állni a buta hibákból. Egervári Sándor győzelemmel ünnepelte miskolci hazai debütálását.

Gavalovits Sándor