Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább növelte előnyét a Bayern München – VIDEÓ

Szombat délután rendezték a Bundesliga 22. fordulóját. A listavezető Bayern München hazai pályán fogadta a Darmstadt együttesét, míg az ezzel párhuzamos találkozón a Hoffenheim mérkőzött meg a Mainzzal.

12715548_1019829051421502_1172219922125404337_n

Bayern München – Darmstadt 3:1 (0:1)
Helyszín: Allianz Arena, München; Vezette: Weiner
Gólszerző: Müller (49. 71.) Lewandowski (84.) ill. Wagner (26.)
Sárga lap: Rafinha (39.) Kimmich (50.) ill. –
Kiállítva: – ill. –

Bayern München: Neuer – Vidal, Tasci (Bernat 53.), Kimmich, Rafinha – Vidal – Coman (Ribery 53.), Costa, Robben (Alonso 81.), Müller – Lewandowski Vezetőedző: Guardiola

Darmstadt: Mathenia – Garics, Caldirola, Rajkovic, Diaz – Sirigu (Sailer 73.), Jungwirth, Holland (Gorka 87.), Kempe – Vrancic (Rosenthal 61.) – Wagner Vezetőedző: Schuster

Az első félidőben az első helyzetre mindössze 10 percet kellett várni. Vidal küldött kapura egy lövést 28 méterről egy csodálatos szólót követően, azonban a léc alá tartó labdát Mathenia szögletre tudta ütni. A 13. percben Rafinha küldött egy bombát a kapura a tizenhatosról, balszerencséjére a labda kicsivel elkerülte a kaput. Lewandowski sem tudott túljárni a vendégek kapusának az eszén, közelről lapos lövést küldött a kapu jobb sarkába, de a Darmstadt hálóőre fel tudott készülni erre, és könnyedén hárítani tudta a próbálkozást. A 25. percben Robben is megtornáztatta a portást, de eddig jól állja a sarat Mathenia. A 26. percben jött a hidegzuhany a bajorok számára. Sirigu Pazar beadását követően Wagner fejelt Neuer kapujába. Ezzel előnybe kerültek a vendégek. A 28. percben majdnem egyenlítettek a hazaiak, Costa eresztett meg egy löketet, azonban a labda a keresztlécen csattant. Az első félidő ráadásában még Kimmich próbálkozott, de ő sem tudott túljárni a vendégek portásának az eszén. A félidőre meglepetésre a Darmstadt vonulhatott le előnnyel.

A második játékrészre összekapta magát a bajor csapat. Mar a félidő elején megszerezte az egyenlítő találatot Thomas Müller. A gól a 49. percben született Rafinha remek beívelését követően. Az 52. percben megszerezhették volna a vezetést a hazaiak, azonban Tasci labdája centikkel kerülte el a kaput. A 71. percben átvette a vezetést a Bayern München. Thomas Müller vágta be a labdát a kapuba. Ezzel a csapata és saját góljainak a számát is megduplázta. A 76. percben Robben lehetett volna eredményes, azonban a lövése elkerülte a kaput. A 84. percben Lewandowski is feliratkozott a góllövők közé, ezzel végleg eldőlt a három pont sorsa. Lefújásig már nem született újabb találat. A Bayern ezzel tovább növelte az előnyét az élen, a Darmstadt a 13.

Hoffenheim – Mainz 3:2 (1:1)
Gólszerzők: Amiri (13.), Uth (68. 76) ill. Cordoba (11.), Samperio (78.)

A mérkőzés gyors gólváltással kezdődött. A 11. percben jól vette észre Samperio, hogy csapattársa elindult a kapu felé, ezért le is passzolta neki a labdát. Cordoba jól tudta átvenni a passzt, és a kapuba lőtt. Ezzel vezetést szereztek a vendégek. Nem sokáig örülhettek a vezető találatnak, mivel Vargas remek passzt küldött Amiri felé. Remekül tudta lekezelni a felé küldött labdát, és a tizenhatoson belülről a kapuba tüzelt. Ezzel ismét döntetlenre módosult a meccs állása. Az első félidő a gyors gólváltást követően nagyon laposra sikeredett. A második játékrészben viszont a hazaiak ismét megtalálták a góllövő cipőjüket. A 68. percben Volland remekül passzolt Uth elé, aki nem habozott, és a kapott lehetőséget gólra váltotta. Ezzel ismét előnybe került a Hoffenheim. A 77. percben ismét Uth volt eredményes, ezzel el is dőlt a három pont sorsa. A Mainznak már csak a szépítő találatra futotta az erejéből. Az első gólpasszt adó volt eredményes. Sampeiro remek lövése talált utat a hazai kapuban. Győzelmével a Hoffenheim továbbra is a kiesőzónában van, azonban már egyre beláthatóbb távolságba kerül a biztonságos zóna. A Mainz 7. ugyannyi ponttal, mint a Schalke.

https://www.youtube.com/watch?v=YmrjlyU4oOM

kép: Bayern München Facebook

Nagy Gábor