Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy falat volt a Wolfsburgnak a Hertha – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójában válaszút elé érkezett a Hertha BSC. Dárdai Pál csapata a Wolfsburg elleni mérkőzést megelőzően tavasszal még nem tudott nyerni. A győzelem ezúttal is elmaradt, ám azt nem lehet mondani, hogy rosszul játszott volna a berlini csapat, mely rossz szériája ellenére őrzi BL indulást érő pozícióját, ám az ősszel megszerzett előny elkopott, innentől már győzelmek kellenek majd.

12717268_10153475564572569_8525757489155080934_n

Hertha BSC – Wolfsburg 1-1 (0-0)
Helyszín: Berlini Olimpiai Stadion: 74475 néző; Vezette: S. Stegemann
Gólszerzők: (Kalou 60.) ill. Schafer (53.)
Sárga: Darida (10.), Skjelbred (42.), Ibisevic (89.) ill. Luiz Gustavo (90+2.)
Kiállítás: ill.

Hertha BSC: Jarstein – Waiser, Langkamp (Stark 36.), Brooks, Plattenhardt – Haraguchi, Skjelbred, Lustenberger, Kalou – Darida (Baumjohann 62.), Ibisevic. Vezetőedző: Dárdai Pál

Wolfsburg: Casteels – Rodriguez, Dante, Naldo, Schafer – Luiz Gustavo, Trasch, Draxler, Arnold (Knoche (90+1.), Vieirinha – Kruse. Vezetőedző: Dieter Hecking

A végletekig kiegyenlített mérkőzést vívott egymással a két csapat, az első játékrészben kevés volt a helyzet, főként a mezőnyjáték és a küzdelem dominált. A meccs kapcsán mindenképpen megjegyzendő, hogy a Wolfsburg játékosok lábában egyel több meccs volt a héten, ugyanis Hecking csapat aa BL-ben a Gent ellen lépett pályára. Az első felvonás legnagyobb helyzetét Kalou és Darida alakította ki, utóbbi befejezése azonban pontatlan volt, így nem született gól az első játékrészben. A mérkőzés forgatókönyvéhez hozzátartozik egy kényszerű csere is, a 36. percben Langkamp megsérült, így Dárdai kénytelen volt megbontani alapelképzelését.

A fordulást követően aztán jött a hidegzuhany berlini részről, Vieirinha átadását követően Schafer szerezte meg a vezetést a vendégeknek. Sokat azonban nem kellett várni az egyenlítésre, a Hertha házi gólkirálya Kalou kaparta ki a gesztenyét és növelte góljainak számát. Darida hamar besárgult a mérkőzés elején, s a találkozó kétharmadánál Dárdai jónak látta levenni a játékost, hogy tizenegy emberrel fejezhessék be a mérkőzést. A hajrában aztán háromszor is megnyerhette volna a mérkőzést a Wolfsburg, ám előbb Luiz Gustavo volt pontatlan, majd Jarstein két védéssel tartotta a döntetlent. A Hertha az egy pont megszerzésével ideiglenesen visszavette a dobogó legalsó fokát, míg a Wolfburg csupán a nyolcadik és egészen leszakadóban van.


All Goals Germany Bundesliga – 20.02… by diyan-delev

Őszi Ádám