Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Továbbra is nyeretlen házon kívül a Sevilla!

Két gólos hátrányból jött vissza a Rayo Vallecano az idegenben még mindig nyeretlen Sevilla ellen a La Liga 25. fordulójának vasárnap kora délutáni mérkőzésén.

01

Rayo Vallecano – Sevilla FC 2-2 (1-2)
Madrid, Estadio de Vallecas, 12 375 néző, Vezette: Javier Estrada Fernandez
Gólszerzők: Manucho (43.), Miku (62.) ill. N’Zonzi (10.), Iborra (20.)
Sárga lap: Baena (16.), Jozabed (44.), Miku (57.), Embarba (64.), Llorente D. (75.), Hernandez P. (93.) ill. Coke (59.), Banega (91.)

Rayo Vallecano: Carlos – Tito, Ze Castro, Llorente D., Martinez (Manucho 35.) – Baena (Embarba 28.), Trashorras – Hernandez, Jozabed, Bebe (Dorado 78.) – Miku, Vezetőedző: Paco Jémez

Sevilla FC: Rico – Coke, Rami, Fazio, Tremoulinas – Cristoforo (Carrico 66.), N’Zonzi – Vitolo (Konoplyanka 80.), Iborra (Banega 66.), Krohn-Dehli – Gameiro, Vezetőedző: Unai Emery

Az összecsapás előtt ötödik helyen álló Sevilla remekül kezdett, hiszen húsz perc elteltével úgy nézett ki, hogy megszületik a fehér-piros csapat idei első idegenbeli sikere. Előbb a 10. percben egy szögletből középre szálló labdára Kevin Gameiro érkezett aki fejjel kapura bólintott, de a kapus kiütötte a labdát, majd Steven N’Zonzi passzolt a kapuba közelről, miután lecsapott a kipattanóra. (0-1) Tíz perccel később egy újabb kipattanót váltott gólra a Sevilla. A hazai kapus hibáját ezúttal Vicente Iborra váltotta gólra. (0-2) Három perccel később ismét Iborra került helyzetbe, de csak a kapufát találta el a vendégek középpályása. A 27. percben les miatt érvénytelenítette a Sevilla gólját Fernandez játékvezető, majd egy perccel később Gameironál emelte zászlaját a partjelző. Ezekben a percekben eldönthette volna a találkozót a Sevilla, de helyette jött a szépítés a félidő végére. A 43. percben a Rayo korai cseréi hozták össze a szépítést. Adri Embarba lőtte be a labdát a kapu elé, passzára Manucho érkezett és estében ellőtte a játékszert a hálóba. (1-2) Az angolai csatár idei első góljával már is nyílt lett újra a mérkőzés. A második játékrészre a Rayo legalább két fokozattal kapcsolt feljebb és fokozatosan szállítottak a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket. De a vendégek előtt is adódtak lehetőségek. A 49. percben ismét les miatt érvénytelenítettek egy vendég találatot. Az 62. percben jött az egyenlítés. Miku lőtte a gólt, aki jól érkezett a pontos passzra a kapu előterében. (2-2) A gól után a hátralévő fél órában kinyílt mindkét csapat és egymás után záporoztak a nagyobbnál nagyobb helyzetek, de újabb gól már nem született. Így a magyar származású venezuelai válogatott csatár újabb góljával kialakult a végeredmény.

A Sevilla az iksszel maradt az ötödik a bajnokságban, és szinte már hihetetlen, de a nagyon jó kerettel rendelkező Európa Liga címvédő gárda a La Ligában idén idegenben még mindig nyeretlen. Gameiroék az eddigi 12 idegenbeli fellépésükön nyolcszor döntetleneztek, és négyszer kaptak ki. míg a Rayo Vallecano 15. helyen áll.

Fotó: laliga.es

Becz Tamás