Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ben Foster kivédte a Pool szemét – Idegenben is nyert a West Brom.Videóhír

A Premier League 26. fordulójának legnagyobb meglepetését a West Bromwich Albion szolgáltatta. A birminghami együttes a találkozó nagy részét folyamatos védekezéssel töltötte, ám a hajrában két góllal padlóra küldték a hazai csapatot. A görcsösen játszó Poolnak semmi sem sikerült a mai napon, Steven Gerrard még büntetőt is hibázott.

Hiába támadta végig a mérkőzést a Liverpool, nem találta a rést a birminghami pajzson Brendan Rodgers alakulata. Pedig a 10. percben már gólnak örülhetett az Anfield Road közönsége, ám les miatt nem adták meg Shelvey gólját. Az első félidőben Agger fejesét és Downing távoli lövését jegyezhettük még fel, de a legnagyobb helyzet a játékrész hajrájában adódott, mikor Reid a saját kapuját veszélyeztetve, majdnem összehozva a vezetést a hazaiaknak.

A szünet után is többet tettek a győzelemért a Vörösök, ám sehogy sem tudtak áttörni az ellenfél védőfalát. A 75. percben büntetőhöz jutott a hazai csapat: egy beívelés után Suárez műesését könnyű síppal befújta Jon Moss játékvezető. Steven Gerrard állt oda a büntetőhöz, ám ő sem tudott kifogni a zseniális napot kifogó Ben Fosteren.

A büntető után kihasználta lélektani előnyét a West Brom, a 80. percben már Mulumbu lövése is beakadhatott volna, ám az azt követő szögletből McAuley vezetést szerzett a birminghami csapatnak! A rengeteg kihagyott helyzet, szokás szerint megbosszulta magát, sőt a hajrában még Lukaku is betalált, ezzel bebiztosítva a vendégek győzelmét. Az idegenbeli siker azt jelenti, hogy a WBA idén oda-vissza legyőzte a Mersey partiakat.

Liverpool-West Bromwich Albion 0-2

Veres Péter