Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolásfigyelő: Mario Götze öt kérője

Egyre több találgatás lát napvilágot Mario Götze jövőjét illetően. A Bayern München háza táján edzőváltás megy végbe a nyáron, Pep Guardiola távozik, helyét pedig Carlo Ancelotti veszi át. Az olasz szakember jelentősen átformálhatja a német rekordbajnokot, s nem csak stílusban, hanem játékosállomány tekintetében is. Az egyik távozó lehet Mario Gözte. A világbajnok középpályásnak azonban nem kell izgulnia, kérők sora kopogtat már most az Allianz Aréna kapuin.

080515-SOCCER-MUENCHEN-Mario-Goetze-PI-FK.vadapt.664.high.4

Korábban a Manchester United tűnt igen komoly kérőnek, ám Van Gaal csapata jelenleg nem szerepel azon a listán, mely a 23 esztendős játékos adatlapján tekinthető meg a transfermarkt.de hasábjain. Múlt héten látott napvilágot a hír, miszerint a Borussia Dortmund jelenkori vezetőedzője Thomas Tuchel szívesen látná újra sárga-fekete mezben a hűtlen fiút. Kérdés, hogy a szurkolók miként vélekednek ezen ügyelt kapcsán. A történet és a felvetés is igen pikáns, ám mindenképpen meg kell, hogy tartsuk opcióként. A német szaklap 18 százalék esélyt ad jelen állás szerint a visszatérésre.

A legfrisebb pletykák azonban nem az ex-csapat, hanem az ex-edző irányába mutatnak, avagy Mario Götze lehet Steven Gerrard utódja az Anfielden. Jürgen Klopp személye kulcsszerepet tölthet be az esetleges klubváltásban. Játékos és szakember a mai napig nagyon jó viszonyt ápol, így nincsen kizárva, hogy Götze Liverpool mezt öltsön a közeljövőben.  Ennek 16 százaléknyi esélyt ad jelen állás szerint a transfermarkt. Ezen számok alacsonyak, de jelzésértékűek. Nyilvánvalóan ilyen pletykák kapcsán, konkrétumok nélkül többet nem is érnek.

Komoly kérőnek tűnik az Atletico Madrid labdarúgócsapata is, ám a 2matracosoknál” még az is kérdés, hogy jövőre is Diego Simeone irányítja-e a csapatot, vagy a sikeredző távozik Londonba a Chelsea padjára. A transfermarkt legutóbbi álláspontjához képest csökkentette ezen üzlet esélyeit, s jelen állás szerint 13 százalékot ad rá a többi hír és lehetőség ismeretében.

Noha, pánik nincsen Torinóban, szinte kész tényként kezelhetjük, hogy Paul Pogba elhagyja jelenlegi klubját. Amennyiben ez bekövetkezik, a Juventus kellő anyagi tőkével rendelkezik majd, hogy jelentősen megerősítse amúgy sem gyenge keretét.  Egyelőre azonban sok a ha, így a transfermarkt is csak 9 százalékot ad erre a verzióra.

Az utolsó, ötödik klub, melyet megjegyez a német szakportál, az a Valencia. A spanyol klubról tudni kell, hogy jelentős tőkebeáramlás várható náluk, ám egyelőre vakfoltként tekinthetünk rájuk a piaci viszonylatokat tekintve. Így egyelőre nevük mellett semmi nem szerepel. Aztán ki tudja, lehet, hogy 2016 nyara lesz az, amikor robbantanak, s belépnek egy bizonyos körbe, melynek tagja a Chelsea, PSG, Manchester City trió…!

A lehetőségek skálája pedig nyitott, minden bizonnyal újabb és újabb klubok neve tűnik majd fel Mario Götze kapcsán, míg nem tényleges, a felek aláírásával hitelesített papír születik. Ne feledjük, azt sem zárhatjuk ki, hogy a középpályás marad a Bayern München játékosa.

Őszi Ádám