Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb magyar a Premier League-ben?

Deczki Máté a DVSC 15 éves kapusa nyáron az angol Premier League-ben szereplő Stoke Cityhez igazolhat – számolt be róla a dehir.hu

www.haon.hu

www.haon.hu

Március 23-án Deczki 3 fotót posztolt facebookján, ahol azt írta, hogy éppen a Stoke Citynél vannak, édesanyja pedig a tegnapi nap folyamán oda írta: búcsú. A fiatal hálóőrre az utánpótlás válogatott meccsen figyeltek fel az angolok, télen egy hetet töltött el a Stoke akadémiáján, ahol napi két tréningen mérték fel tudását. A szabályok értelmében 16 éves kora előtt fiatal játékos nem igazolhat külföldre, de ez az akadály hamarosan elhárul, hisz májusban lesz 16 éves.

Róka Géza a DVSC klubigazgatója, a dehir megkeresésére elmondta, hogy a Stoke City valóban megkereste őket, de mivel Deczkinek élő szerződése van, így átigazolási díjat fognak kérni érte, melyet egyelőre nem szeretnének nyilvánosságra hozni.  A fiatal kapus, egyébként a januári felkészülés alatt, már megfordult a Loki első kereténél is, hisz pár napig ott tréningezhetett.

Kemenes hazatérése után újra a Fradi kapusa volt (www.nso.hu)

Kemenes hazatérése után újra a Fradi kapusa volt (www.nso.hu)

A korábbi években is rendre igazoltak Angliába fiatal magyar kapusok, de sajnos közülük kevesen mutatkozhattak be a Premier League-ben. Kemenes Szabolcs már több, mint 10 éve hazatért Charlton csapatától jelenleg a Budapest – Honvédban az NB I-ben véd (már ha nem sérült) Somodi Bence is a Blackburn Rovers -nél volt pár évet haza térése után többek között Ferencváros, Diósgyőr, Kazincbarcika, Videoton, Puskás Akadémia csapatainál volt leigazolva (jelenleg a Kaposvár megye I-es csapatának kapusa). Ambrusics Róbert a Leicester City-nél töltött el pár évet (most az NB III-as Szentlőrincél….) és Vadon Dávid Manchester City után, megfordult több magyar NB II-es csapatnál, majd a Balkány és a Salgótarján NB III-as csapata után, jelenleg nincs információnk hol véd.

Fülöp Márton és Bogdán Ádám volt az ellenpélda, igaz ők idősebbek voltak valamivel, de sikerült az angol élvonalban bemutatkozniuk, és többször pályára is lépniük.

A Stoke City Akadémiáján már korábban is nevelkedtek magyar tehetségek, hisz Vass Ádám és Zsivóczky Norbert szintén fiatalon 16 évesen a Ferencváros utánpótlás csapatából igazoltak Angliába. Vass 2 éve tért haza a légióskodásból, hisz ő megfordult még Olaszországban, Romániában és Belgiumban is. Zsivóczky már régebb óta, de az ő külföldi kalandja se sikerült hosszúra, hisz sérülései miatt 2007-ben vissza tért a Fradihoz, ahol nem tudott meghatározó játékos lenni. Ott is sűrűn volt sérült, azóta inkább NB II-es csapatokban szerepelt, jelenleg a Soroksár játékosa.

Endrődi Dávid