Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Elmaradt a Bayern-show! – Videóval

A második percben született gól után, minden gólfesztivált várt, de sajnos csalódnunk kellett. Előny a Münchennél, de még a Benficát se temetnénk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

2349481_w1

Bayern München – Benfica 1-0 (1-0)
Allianz Aréna, vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Vidal (2.p.)
Sárgalapok: Ribery (22.p.), Bernat (42.p) ill. Jonas (58.p.), Lindelöf (62.p.)
Kiállítva:ill.

Bayern München: Neuer – Lahm, Kimmich (Javi Martinez 60.p), Alaba, Bernat – Vidal – Dougles Costa (Coman 70.p.), Müller (Götze 84.p), Thiago, Ribery – Lewandowski vezetőedző: Pep Guardiola

Benfica: Ederson – André Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu – Fejsa, Renato Sanches – Pizzi (Samaris 90.p.)), Gaitán – Jonas (Salvio 83.p.), Mitroglou (Raúl Jiménez 70.p.) vezetőedző: Rui Vitória

Már a sorsolás után azt találgatták a szurkolók, hogy hány góllal veri a Bayern München a portugál csapatot, hisz toronymagas esélyese a csatának a német óriás volt. Ha már esélyes, akkor a 2.percben meg is örvendeztette szurkolóit a bajor gárda. Bernat a bal oldalról ballal beadta, s ott érkezett Vidal, aki az ötösről befejelte a játékszert a kapuba. Így a 2.percben már 1-0-t mutatott az eredményjelző tábla! Az első negyedórában a portugál csapat gólerős támadói labdába is alig értek. (Mirtoglu és Jonas) A 20.percben újabb óriási Bayern helyzet, Müller Thiago passza után az 5-ösről eresztett meg egy lövést, melyet Ederson hárított.

32.percben igazán trükkös müncheni szabadrúgást láthattunk, miután mindenki azt várta Vidal kapura bikázza, Thiago átemelte a portugál sorfalat, Müller elé került a labda, de a kapus nagyszerűen jött ki a kapujából így megszerezte a “lasztit”.  Kis idő elteltével, Müller tette vette a jobb oldalon, beadását Vidal fejelhette kapura, de a kapu előtt lepattanó fejese, a felső kapufa fölött hagyta el a játékteret. A Bayern mindent megtett azért, hogy minél nagyobb arányú győzelemmel mehessen a visszavágóra, hisz ezt az is mutatta, ahogy Douglas Costa elment a jobb szélen, beadását Ribery félollós mozdulattal kapura tette volna, de ez most nem járt sikerrel, de ő azonnal felpattant s küzdött azért, hogy a labdát visszaszerezze. Az első félidőt egy Benfica támadás zárt le, mely kaput ugyan nem talált, hisz Vidan önfeláldozóan vetődött bele a lövésbe. Így a csapatok a szünetre 1-0-ás Bayern München előnnyel vonultak be az öltözőbe.

Benfica facebook

A második félidő meglepő módon némi unalommal kezdődött, hisz mezőnyjáték folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. Hirtelen a semmiből 10 perc után Benfica támadója Jonas megkeverte Alabát, de lövése után nagyot védett Neuer. 2 perccel később 32 éves támadó butaságot csinált, sárga lapot kapott, s ezzel úszott számára a visszavágó.  Majd kis idő múlva Almeida ment el a jobb szélen, beadását Jonas lőtte bele a becsúszó Bayern védőkbe. Úgy tűnt, hogy a Benfica bármelyik percben kiegyenlíthet. A 70.perc környékén viszont a németek újra rákapcsoltak, s egyre inkább veszélyt kezdtek a portugál kapura jelenteni. 80,percben az unalomból hirtelen Ribery mentett ki minket, jó cselei után, lövését Ederson védte. 89.percben gyönyörű támadás végén, még a nagyobb helyzetnél is nagyobbat szerettek volna a Bayern játékosai, Vidal kiváló passza után Lewandowski már a kapussal állt szemben, de ő a még jobb pozícióban lévő Lahmnak passzolt volna, de a labdája nem jutott el a német hátvédhez, hosszú volt.

A mérkőzést összegezve, láttunk, már jobb meccset, a Bayern nem adott ki magából mindent, így a visszavágón azért még meg kell izzadnia, hisz az 1 gólos hátrányban lévő Benfica, hazai pályán bárki ellen veszélyes csapat.

http://www.dailymotion.com/video/x427un9_1-0-arturo-vidal-goal-bayern-munchen-v-benfica-05-04-2016-hd_sport

 

Endrődi Dávid