Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Döntetlennel kezdtünk!

U19-es válogatottunk Oroszország ellen kezdte az Európa-bajnokság elitkörének selejtezőjét.

kajánzsani

Kaján Zsanett nagyot küzdött, jutalma gól lett. – fotó: mlsz.hu

A mieink a Schildkraut Fruzsina – Szabó Dorottya, Németh Hanna, Turányi Lilla, Rozmis Gabriella – Kocsán Petra (Szakonyi Emese, 63.), Farádi-Szabó Edina, Gruber Brigitta (Csányi Diána, 88.) – Gelb Mónika (Krascsenics Csilla, 75.), Kaján Zsanett, Krascsenics Petra összeállításban kezdtek Szombathelyen.

Az oroszok a 8. percben Khotyreva révén szerezték meg a vezetést, a gól azonban nem szegte mieink kedvét, így hamarosan átvették az irányítást. Azonban az első félidő végéig csak helyzetekig jutottak Krascsenics Petráék.

A második félidő 56.percéig kellett várni a hazai találatra. Egyenlítő gólunkat az MTK fiatal támadója Kaján Zsanett szerezte. A végére hiába próbálkoztak lányaink több helyzetet is kialakítani, több találatot már nem sikerült szereznünk, így maradt a döntetlen.

Folytatás Svájc ellen csütörtökön.

 A mieink kezdőcsapata: Farádi-Szabó Edina, Schildkraut Fruzsina, fotó: mlsz.hu

A mieink kezdőcsapata: Farádi-Szabó Edina, Schildkraut Fruzsina, Németh Hanna, Turányi Lilla, Krascsenics Petra, Gelb Mónika, Szabó Dorottya, Kocsán Petra, Gruber Brigitta, Rozmis Gabriella, Kaján Zsanett. – fotó: mlsz.hu

  • Azt gondolom, hogy a játék képe alapján igazságos döntetlen születettkezdte értékelését az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző. – Kis szerencsével meg is nyerhettük volna a mérkőzést, hiszen Krascsenics révén volt egy nagyon nagy helyzetünk. Bevallom, meglepett minket az orosz csapat, de a kezdeti megilletődöttséget jól kezelték a lányok, és ugyan kaptunk egy elkerülhető gólt, azonnal váltani tudtunk. Tudtuk, hogy a magyar játékosok képzettebbek, viszont fizikálisan fölénk nő majd az orosz válogatott, többségében sikerült kézben tartani a mérkőzést. Svájctól kombinatívabb futballt várunk, így más meccsre számítok, megpróbálunk alaposan felkészülni belőlük. Úgy néz ki, hogy egy ez kiegyenlítettebb csoport, így ha a szerencse is mellénk áll, akkor jó eredményt érhetünk el. 

forrás: mlsz.hu

A csoport másik mérkőzésén Norvégia és Svájc szintén ikszelt, Bükön 2-2-re végeztek csoport riválisaink.

Balázs Zoltán