Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetközi: Újra Old Firm a következő szezonban

Szenzációs négy évet produkálva jutott vissza a skót élvonalba a Rangers együttese, amely anyagi okok miatt volt kénytelen a negyedosztálytól újraépítkezni.

myinforms.com

myinforms.com

Nem lehet azt mondani, hogy Glasgow protestáns klubjának szurkolói kiéhezettek lennének, hiszen a „Teddy mackók” az elmúlt négy évben gyorsan emelkedtek vissza az élvonalba. 2012-ben anyagi csőd miatt indulhattak csak a negyedik ligában, ám nem rogyasztotta meg klubot, mert többnyire saját nevelésű labdarúgókkal azonnal feljutottak a harmadik ligába, amelyet szintén első évükbe megnyertek. A második vonalban már egy kissé rázósabb volt a feladatuk, itt két esztendőt töltöttek el, miután a 2014-2015-ös évadban viszont a feljutás küszöbén megbotlottak: az alapszakaszt mindössze a harmadik helyen zárták, míg az osztályozón alulmaradtak. És ekkor következett az idei évad. Jelenleg 32 forduló után 79 ponttal áll az élen a glasgow-i óriás, ami a keretet böngészve nem is oly meglepő. Ugyan még hátra van négy bajnoki forduló, de tizenhét pontos előnyre tett szert Walter Smith együttese, imponáló 83-27-es gólkülönbséggel a második helyen álló Falkirkkel szemben.

heraldscotsland.com

heraldscotland.com

A bajnoki fiesztát a Dumbarton elleni hazai siker jelentette.

Érdemes kiemelni, hogy olyan korábbi – Premier Ligában is megfordult – játékosok is tagjai a Rangersnek, mint Gedion Zelalem, vagy éppen az Aston Villában is megforduló Harry Forrester. A csapat leggólerősebb játékosa Martyn Waghorn, aki még mindig csak 26 esztendős, de korábban szerepelt a Leicester City, a Hull City, a Wigan, a Millwall és a Sunderland együtteseiben is.

A csapat második gólvadásza a 13 találatos Kenny Miller. A 36 esztendős, korábbi válogatott támadó rendszeresen lehetőséget kapott, és nem derogált neki, hogy a 2014-2015-től kezdődő szezonban csatlakozzon az MLS-ben szereplő Vancouver Whitecapstól. Jelenleg 13 gólnál jár a veterán csatár.

Sőt, irigylésre méltó körülmények között játszották mérkőzéseiket is a “Kékek”, lévén a negyedosztályban is átlag negyvenezer néző szurkolt a Rangersnek, ami magyar szemmel elképzelhetetlennek tetszik.

Így tehát négy szűk esztendőt követően 2016-2017-ben ismét összecsap Glasgow két büszkesége, összesen 103 bajnoki cím, és 69 kupagyőzelem tulajdonosa.

A Dumbarton elleni találkozó összefoglalója, és az ünneplés pillanatai:

https://youtu.be/5Ii3OU5TbF0

Gavalovits Sándor