Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Kovacic három kérője

Válaszút elé érkezik Mateo Kovacic és a Real Madrid, avagy az ifjú horvát irányító könnyen lehet, hogy hasonló utat járhat be, mint Alvaro Morata. Eddig két kérő volt képben, a spanyol AS most bedobta a harmadik nevet a cilinderbe.

Real Madrid CF v Real Sociedad de Futbol - La Liga

Nyilvánvaló, hogy a 21 esztendős Kovacic személyében a jövő egyik nagy labdarúgója rejtőzik, s ez már nincs is annyira mélyen, ám jelen állás szerint folyamatos játéklehetőségre van szüksége a kiteljesedés érdekében. Ezt jelenleg Madridban nem kapja meg, sok mérkőzésen kap szerepet, de többnyire csak csereként. A Benítez féle formációban jobban érezhette magát, mint a Zidane alkotta gondolkodásban, struktúrában. Kijelenthető, hogy a franciánál Kovacic hátrébb csúszott a rangsorban, ez pedig nyári eladását, esetleges kölcsönszerződését vetítheti előre.

A Tottenham és a Sevilla neve már korábban felmerült Kovacic révén, most pedig az AC Milan érdeklődéséről lehet hallani. Utóbbi kölcsönszerződésben gondolkodik, s talán ez lehet a legjobb opció mindenki számára. Kovacic maradhat a Real Madrid játékosa és folyamatos játéklehetőséghez juthat. Azt pedig már a tárgyalások hozzák, hogy a szerződésben lesz-e esetleges vásárlási és visszavásárlási opció, mint például Morata esetében. A Spurs pedig külön érdekes lehet a jövő évi Bajnokok Ligája szereplés miatt.

Életút, egy kis érdekesség

Sokan nem tudják, hogy Mateo Kovacic nem is Horvátországban látta meg a napvilágot, Linzben született, s Ausztriában kezdte meg labdarúgó pályafutását Ebelsbergben, majd a LASK Linz utánpótlás akadémiáján. A horvát szülőkkel és állampolgársággal rendelkező ifjú 2008-ban 14 évesen került a Dinamo Zagreb utánpótlásrendszerébe, ahol gyorsan megmászta a ranglétrát, s 16 esztendősen már profi szerződéssel rendelkezett. A Dinamo vezetői és szakemberei látták a benne rejlő lehetőséget, így elég hamar bebiztosították magukat a nyugati sztárklubokkal szemben, akik lesik a Kovacic féle, esetleg rosszul menedzselt fiatalokat, akikre ingyen, vagy bagóért le lehet csapni. Az Inter 2013 telán 11 millió euró ellenében igazolta le az akkor még csak 18 esztendős irányítót, aki pár hónappal később a horvát nemzeti csapatba is bemutatkozott. A történetet innentől a legtöbben ismerik, az Interben eltöltött másfél szezon meggyőzte a Real Madrid vezetőit, a spanyol klub már 31 milliót tett le játékjogáért az asztalra.

Őszi Ádám