Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Az „Elefántok” jönnek – hivatalos

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, május közepén újabb erős riválissal mérkőzik meg Bernd Storck együttese. A mai napon hivatalossá vált, hogy az előzetesen kalkulált rivális érkezik.

fotó: profitipp.hu

fotó: profitipp.hu

Már egy hónapja keringett az információ, miszerint május 20-án újabb neves riválissal méri össze tudását a magyar nemzeti csapat az Eb előtt. Immár hivatalos, a legutóbbi ANK győztes Elefántcsontpart érkezik a Groupama Arénába. A tervezett három találkozóból egy már lezajlott, ezen a horvátok ellen 1-1-re végzett válogatottunk.

Ugyan a nagy nevek közül Didier Drogba és a Touré fivérek már nem szerepelnek ellenfelünknél, így is akad kiválóság a keretükben, elég csak megemlíteni Gervinho, Serge Aurier, Cheick Tioté, Seydou Doumbia nevét, valamint a Dárdai Pál Herthájában kulcsfigura Salomon Kalou-t.

Korábban nem volt példa arra, hogy fekete-afrikai együttessel csapjon össze a magyar válogatott, mindössze egyszer, még 1996-ban, az atlantai olimpián Nigéria ellen játszott nemzeti együttesünk. A Dunai Antal vezette csapat akkor 1-0-ra kapott ki csapatunk. Előtte 1968-ban Ghánával csaptak össze a mieink. Legutóbb hivatalos összecsapást Algériával (1985-ben) játszottunk.

Gavalovits Sándor