Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Csillagos ötös – Kiütéssel nyert a Fradi a Paks ellen

Köszöntjük kedves Olvasóinkat a Groupama Arénából, ahol a 29. bajnoki címét megszerző Ferencváros a Paks együttesét fogadja. Cikkünk folyamatosan frissül, s nem maradnak le semmiről. 

Ünnepre készül a Ferencváros. - fotó: fradi.hu

Ünnepre készül a Ferencváros. – fotó: fradi.hu

Ferencváros – Paksi FC 5-2 (2-1)
Groupama Aréna, vezette:
Pintér Csaba (Lémon Oszkár, Szpisják Csaba)
Gólszerzők: Radó (7.), Hajnal (22.), Gyömbér (65.), Szakály (82., öngól), Lamah (90+2.) ill.: Szakály D. (34.), Hahn (60.)
Sárga lapok: Varga R. (30.), Nalepa (75.), Gyömbér (79.)  ill: Lenzsér (21.), Szabó J. (42.), Kulcsár D. (43.), Bartha (45.)
Kiállítva: Balázs (68.)

Ferencváros: Dibusz – Varga R. (Trinks, 75.), Nalepa, Cukic, Leandro – Gera Z., Hajnal (Busai, 66.) – Lamah, Nagy D., Radó A. – Böde (Gyömbér D., a szünetben). Vezetőedző: Thomas Doll

Paks: Molnár P – Kulcsár D., Gévay Zs., Lenzsér – Szabó J. – Papp K. (Kesztyűs B., 89.), Bertus – Koltai (Kecskés T., a szünetben), Szakály D., Bartha (Balázs Zs., a szünetben) – Hahn J. Vezetőedző: Csertői Aurél

A mérkőzés végén Thomas Doll magyarul köszönte meg a drukkereknek az egész szezonon át kitartó buzdítást, míg Gyömbér Gábor elnézést kért azért, hogy tizenkét évet kellett várni az újabb bajnoki címre. Kiemelte, a szurkolók nélkül nem ment volna a 29. bajnoki cím. Az egész csapat nevében köszönte a kitartást, és a buzdítást.

90+2. perc: Roland Lamah fejelte az ötödiket egy jobb oldali beadást követően. 5-2, ezzel vége is lett a találkozónak. Megérdemelt hazai siker született tehát.

Az utolsó perceket megnyomta a Fradi, ám nagyobb veszélyt nem tudott kialakítani, köszönhetően Molnárnak, aki rendre jól avatkozott közbe. Az emberhátrányban játszó Paks minden dicséretet megérdemel hősies küzdéséért, a hajrában egy kósza lövés zúgott el jócskán Dibusz kapuja felett. Igaz, az utolsó perceket jobbára saját térfelén töltötte Csertői Aurél csapata, míg a Fradi jobban koncentrált.

83. perc: Öngóllal növelte ismét kétgólosra előnyét a Fradi. Lamah kapott remek labdát, Trinks a lövőcsele után az ecuadorit hozta játékba, ám lövésébe Kulcsár lépett bele oly szerencsétlenül, hogy a labda saját kapujába pattant. 4-2.

82. perc: Trinks szabadrúgását fejelte mellé Leandro. Sokat ígért pedig a lehetőség.

80. perc: Bertus szabadrúgását fejelték ki a vendéglátók védői.

79. perc: Gyömbér sárga.

75. perc: Florian Trinks váltja az agilisan futballozó Vargát, miközben Nalepa sárgát kapott.

70. perc: Gera harcolt ki szabadrúgást a paksi térfél közepén, Varga lőtte rá, Molnár nagyot védett szögletre, amely veszélytelen volt.

68. perc: Kiállítás: Balázs Zsolt kiáll, miután összetűzésbe került Cukiccsal, és máris mehetett zuhanyozni a cserecsatár. 

67. perc: Így kell visszatérni!!! 3-2. Alighogy Busai beállt, Gyömbér kapott remek labdát, egyből tüzelt, Molnár keze mellett  hálóba bombázott.

66. perc: Busai Attila is fellép, Hajnalt váltja.

64. perc: Egy visszapasszolt labdát lőtt kapura Kecskés, de Dibusz a helyén volt.

63. perc: Újabb elpuskázott hazai lehetőség. Varga lövését blokkolták, a visszafejelt labdát Nagy Dominik és Varga Rolnd sem érte el, lévén Szabó gyorsabban reagált.

60. perc: 2-2!!! Kecskés ugrott meg, rúgást kapott a lábára, ám Pintér ezt is tovább engedte. Ami jól jött a vendégeknek, lévén szélről belőtt labdára Hahn János érkezett, s Dibuszt megelőzve a kapuba fejelt. 

59. perc: Hajnal rúghatott szabadot, beívelését követően Nagy Dominik fölé bombázott.

56. perc: Balázs lódult meg teljesen üresen, ám Cukic beérte, és lövés pillanatában szerelte, de Dibusz is odaért, így a kapus karjáról pattant tovább a labda. A paksi támadó tizenegyest reklamált, ám Pintér Csaba nem látott okot sípja használatára.

Az elmúlt pár perc mezőnyjátékkal telt, a Fradi birtokolja a labdát, a Paks szervezetten védekezik, s próbál zavarni. 

52. perc: Szabó szerzett erőszakosan labdát, 25 méteres lövését fogta Dibusz.

49. perc: Mi maradt ki, te jó ég! Radó tört be a tizenhatoson belülre, lövése a lécről éppen Varga elé vágódott vissza, ám a szélső csak az oldalhálóba tudott lőni. Már mindenki gólt látott.

Alaposan megkeverte a kártyákat Thomas Doll, aki Böde Dánielt cserélte le, helyét a visszatérő Gyömbér Gábor vette át, így Radó András lépett fel centerbe. A másik oldalon Bartha és Koltai ment le, helyükre érkezett Balázs és Kecskés .

Szünet: Csere mindkét oldalon. Itt Gyömbér Gábor lép pályára, míg a tolnaiaknál Balázs Zsolt és Kecskés Tamás kap lehetőséget a folytatásban.

A végén még Lamah csavart fölé, de ez volt az utolsó momentum, így 2-1 a szünetben a Ferencvárosnak, amely teljesen megérdemelten vezet, ám a Paksra sem lehet panasz, hiszen bár a Fradi játszik fölényben, Csertői Aurél együttese is alakított ki helyzeteket, melyekből egyet gólra is váltott. Folytatás negyedóra múlva.

44. perc: Újabb nagy hazai ziccert követően Molnár melléről pattant ki a labda, szerencséjére társai fel tudtak szabadítani, hogy aztán a másik oldalon rögvest szöglet következzen.

42. perc: Ott lehetett volna a harmadik hazai gól, de Gera passzát követően Radó hiába tolta Böde elé, aki viszont az égbe lőtt.

41. perc: Radó tekerése csemege Molnárnak.

Érezhetően megfogta a Paksot a két kapott gól, de próbálnak kezdeményezni, ami azonban a mai Fradi ellen nem nagyon vezet eredményre.

39. perc: Gévay ütközte le csúnyán Nagy Dominikot, a szabadrúgást követően maradt a Fradinál a labda, de gólveszély nem alakult ki.

37. perc: Ismét nagy ziccert hagyott ki a Fradi, Hajnal adott volna középre, azonban Gévay testéről életveszélyesen csapódott a jobb sarok irányába a labda. Ezt megúszta most a Paks.

34. perc: Szépített a Paks!!! 2-1. Szakály Dénes fejesével, egy szélról belőtt labdát követően a kapu bal alsó sarkába fejelt.

33. perc: Radó lódult meg, két csel után azonban lövését blokkolták, majd Böde nem tudott kapura fordulni.

31. perc: Szakály szabadrúgásába Böde tette bele a fejét, a felperdülő labdát ugyan fogta Dibusz, ám a spori szerint már a vonalon kívül, így szögletet következhetett, amelyet Bartha a hosszú irányába csavart, alig kerülve el a bal felsőt.

30. perc: Varga is besárgul.

29. perc: Kis területen szépen játszott össze Hahn és Papp, ám utóbbi elől Leandro tisztázott.

28. perc: Bartha labdavesztése után Bertus lőtt jócskán fölé.

25. perc: Paksi szabadrúgás Koltai felvágásáért, a beívelés Dibuszé.

22. perc: Ott a második!!! A megítélt szabadrúgásból Hajnal növelte az előnyt. A tizenhatos és az oldalvonal közötti területről elvégzett pontrúgás a kapu bal oldalában kötött ki. A paksi kapus semmit sem láthatott az előtte lévő kavaródástól. 2-0.

21. perc: Lamah lódult meg ismételten, ketten se tudták megállítani, mígnem érkezett Lenzsér Bence, egy sárgáért cserébe.

17. perc: Újabb Lamah-megindulást újabb szöglet követett, Hajnal életveszélyesen csavart a rövid sarok irányába, ahol Kulcsár fejelte ki a labdát. S következhet a harmadik sarokrúgás. Melyet Gera csúsztatott mellé.

15. perc: Radó esett el a tizenhatos előterében, a síp néma maradt. Az ellentámadásból Bartha passza érkezett Hahn mögé.

14. perc: Lamah lódulhatott volna meg, de megállította Gévay, majd Radó elől tisztáztak szögletre a paksiak. A sarokrúgást követően kifelé ítélt Pintér játékvezető.

12. perc: Ígéretes helyről szabadrúgás a Fradinak, a gyorsan elvégzett szabadrúgást nem követte helyzet.

11. perc: Varga ívelt ismét az ötösön ólálkodó Böde felé, de ismételten magas volt a labda a centernek.

Elég volt egy kihagyás, és az addig végig zavaró taktikát alkalmazó Paks védekezése fellazult, így mehetett üresen Radó kapura. Labdabirtoklásban egyértelmű a hazaiak fölénye.

7. perc: Radó!!! Vezet a Fradi. Egy lendületes ellentámadás végén egyedül roboghatott kapura, Molnár hiába zárta jól a szöget, a fiatal szélső így is el tudta pörgetni a játékszert felette, amely a kapu közepében kötött ki. 1-0

A maroknyi paksi drukker folyamatosan buzdítja övéit, míg időnként a hazaiak is hallatják hangjukat. Egyébként közel sincs telt ház a Groupama Arénában.

3. perc: Leandro labdája volt mély Bödének, aki felett Molnár ölébe hullott.

2. perc: Varga léphetett ki, de hosszú volt az indítás.

A Paks kezdte a találkozót.

Felsorakoztak a hazai klub utánpótlásjátékosai, illetve a paksi futballisták, miközben a Fradi indulóra bevonultak a bajnokcsapat tagjai és szakmai stábja.

Nem könnyű Thomas Doll dolga, aki a sérült Nagy Ádámot kénytelen nélkülözni, ugyanis Cristian Ramírez és Emir Dilaver is eltiltott. Nagy Ádám mellett Batik Bence sem egészséges, ráadásul Pintér Ádám sem bevethető. Így át kellett variálnia a védelmét a német trénernek. Így aztáán elképzelhető, hogy Varga Roland játszik jobbhátvédet. A másik oldalon ellenben mindenki hadra fogható, s ez csak könnyíti Csertői Aurél helyzetét. Már csak abból kifolyólag is, hogy Molnár Péter felépült, így újra ő védi a tolnaiak kapuját, akik szeretnék kiköszörülni az őszi csorbát, amikor 5-0-ra nyert a Ferencváros Pakson. Székely Győrgy tehát ismét a kispadon kapott helyet. 

Gavalovits Sándor