Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ranieri véleménye Vardyról és a “tündérmeséről” – interjú

A Leicester City edzője, Claudio Ranieri úgy írta le fantasztikus idényt futó játékosát, Jamie Vardyt, hogy olyan, mint egy „zabolátlan ló”, kinek vezérletével a bajnokság első helyén várják az idény végét. Emellett egy interjúban beszélt csapata tündérmeséjéről is, hogy hogyan jutottak el a kiesés széléről a Premier League tabella élére.

Leicester-City-v-Manchester-United

Hat meccs maradt hátra a Premier League idényéből és a Leicester City csapata kényelmes előnnyel várja a bajnokság hátralévő mérkőzéseit. Ez lenne az első alkalom, hogy a Leicester megnyeri az angol bajnokságot.

A csapat angol csatára, Jamie Vardy bámulatos idényen van túl, és kétség sem fér hozzá, hogy nagyban hozzájárult a klub idei sikeréhez. 19 gólt szerzett a bajnokságban, és amellett sem szabad elmenni szótlanul, hogy ősszel zsinórban 11 mérkőzésen talált be, megdöntve ezzel Ruud van Nistelrooy rekordját. Jó formáját átmentette a válogatottba is, legutóbbi meccsét egy gyönyörű góllal tette emlékezetessé.

Ranieri kiemelte játékosát a vasárnapi Sunderland elleni meccsük előtt: „Vardy nem focista. Ő egy ”zabolátlan ló.” Ott játszik a pályán, ahol csak akar, szabadon mozoghat. Annyit kértem csak tőle, hogy ha elveszítjük a labdát, segítsen visszaszerezni a többieknek.”

Nemcsak Vardy teljesítménye figyelemreméltó a csapatnál. N’Golo Kantet is behívták a francia válogatottba, de nem ő az egyetlen játékos, akire felfigyeltek a Leicesternél.

„Talán hallottak már a nevüket. Olyan játékosok, akiket túl jelentéktelennek és lassúnak tartottak ahhoz, hogy nagy klubokhoz szerződtessék őket: olyan focisták, mint N’Golo Kante, Jamie Vardy, Wes Morgan, Danny Dinkwater, Riyad Mahrez.” – mondta Ranieri.

„Amikor megérkeztem az első edzésünkre láttam, hogy minőségi játékosokról van szó, és azt, hogy mire képesek. Tudtam, hogy van esélyük túlélni a Premier League-et.”

Ranieri még hozzátette, hogy arra biztatta játékosait, hogy egymásért és a szívükből játszanak: „Az első meccs előtt elmondtam nekik, hogy a csapattársaikért kell játszaniuk. Egy kis csapat vagyunk, akiknek szívvel és lélekkel kell harcolniuk, és ne érdekelje őket, milyen csapattal játszanak. Ha jobbak, és nagyobbak nálunk, gratulálok nekik, de akkor mutassák is meg, hogy jobbak!”

Hat meccsük maradt hátra, de ugyanígy lépnek pályára mindegyiken: „Ez a kis klub megmutatta a világnak, hogy lélekkel és eltökéltséggel mit lehet elérni. 26 különböző játékos, 26 agy, de egy szív.”

Szigeti Andrea