Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Lesznek változások, ők játszhatnak az Eibar ellen

Az AS utánajárt, hogy kik játszhatnak majd az Eibar elleni bajnoki meccsen  ma délután – Zidane fél szemmel már a Wolfsburg elleni visszavágóra koncentrál.

Kép: Marca

Kép: Marca

A madridi hullámvasút folytatódik? Előbb váratlanul (?) megnyerték az El Clásicót a Camp Nouban, majd a BL-negyeddöntőben simán kikaptak a Wolfsburgtól. Elég érdekes eredmények, amik nagy hatással vannak a folytatásra is. Zidane-mester ugyanis most kétfrontos háborút vív, amiből nem biztos, hogy ki tud jönni győztesen.

Az már korábban eldőlt, hogy a bajnokságban már leginkább csak matematikai esélyek maradtak számukra, bár ez a legutóbbi Barca-verés azért adhatott nekik egy kis önbizalmat – lehet, hogy mégis lehetne keresnivalójuk?

Eddig úgy tűnt, hogy már csak a BL-ben lelhetnek majd örömet idén, ám azt is lehetett tudni, hogy az nem lesz egyszerű. A világ legnehezebb sorozatában jól szerepelni igazi kihívás, de a Real még a saját dolgát is megnehezíti néha. A hétközi németországi zakó például pont ilyen eset. Ahelyett, hogy az ezen a szinten könnyűnek számító ellenféllel szemben helytálltak volna, majdnem el is vesztették a reményt a visszavágóra.

Épp ezért Zidane-nak az Eibar ellen készülő csapat összeállításakor arra is figyelnie kellett, hogy a Wolfsburg elleni visszavágóra is friss legyen a csapat.

Sergio Ramos eltiltás, Varane és Benzema pedig sérülés miatt hiányzik majd. A védelem közepén a hírek szerint Nacho és Pepe szerepel majd, míg a szélsők kiléte egyelőre nem tisztázott. Danilo akár kezdhetne is, de mivel a csapat eddigi összes veresége alkalmával pályán volt és a Wolfsburg elleni meccsen is elég gyengén játszott, ezért nem biztos, hogy Zidane odateszi majd a madridi szurkolók elé, akik valószínűleg szétszednék őt. Arbeloa is előkerülhet, hogy Marcelo se hajtsa túl magát.

A középpályán és a kapuban is változások lesznek. Casilla véd majd, mert Keylor Navas pihen, ahogy Modric is csak a lelátóról szurkol majd. Szükség lesz a visszavágón a friss lábakra, ezért valószínűleg Isco és James – a két formán kívül lévő varázsló – is nagy szerephez juthat. Kovacic is nagy eséllyel pályázik a kezdőcsapatra, elöl viszont nem tudni, hogy mi lesz a BBC-vel.

Ronaldo hajkurássza tovább a gólokat, ő mindenképpen kezd majd, de Bale esete azért nem lefutott.

Délután 16:00-kor kezdés a Bernabeuban, ott majd minden kiderül.

Baranyai Balázs