Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Nem bírt a kiesőjelölttel az Újpest

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat a Szusza Ferenc stadionból, ahol a korábbról elhalasztott 27. forduló soros összecsapásáról tudósítunk. Az Újpest vendége a kiesés ellen küzdő Puskás Akadémia.

Legutóbb döntetlenre végeztek a Szusza stadionban a csapatok. - fotó: blikk.hu

Legutóbb döntetlenre végeztek a Szusza stadionban a csapatok. – fotó: blikk.hu

Újpest FC – Puskás Akadémia 2-2 (0-1)
Szusza Ferenc stadion, 2014 néző, vezeti: Erdős József
Gólszerzők: Balogh B. (57.), Kabát (90+2.) ill. Fiola (5.), Churko (80.)
Sárga Lapok: Diarra (7.), Sankovic (39.), Keckés (54.) ill.: Fiola (45.), Márkvárt (59.), Nagy Zs. (90+5.)
Kiállítva:

Újpest FC: Balajcza – Heris, Kálnoki Kis, Kecskés Á., Mohl – Sankovic, Diarra – Hazard (Balogh, a szünetben), Windecker (Kabát, a szünetben), Andric – Angelov (Balázs B., 55.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Puskás Akadémia: Pajovic – Pauljevic, Kelic, Fiola, Forró – Márkvárt, Polonkai (Dinjar, 83.) – Churko, Pekár (Nagy Zs., 77.), Zsótér – Mészáros (Castillion, 65.). Vezetőedző: Robert Jarni

90+7. perc: Itt a vége, az Újpest ezúttal sem tudta hazai környezetben legyőzni a Puskás Akadémiát. 

Továbbra is sújtja a ráadás átka a vendégeket, akik szinte rendszeresen a ráadásban kapják a gólokat, amik rendszerint pontvesztést eredményeznek. Illetve folytatódik a tendencia, miszerint a két csapat a Szusza stadionban nem tud, “csak” döntetlent játszani.

90+2. perc: Kabát!! Heris középre tekert, Kabát első lövését még blokkolták, majd Andric fejéről került vissza a labda a 22-es elé, aki ezúttal már nem hibázott. 2-2

90. perc: Hét(!) perc ráadás.

A hajrában is borzolta a kedélyeket Erdős sporttárs, de leginkább a hazai támadások átütőerő nélkülisége aggaszthatja a lilák híveit. Mert a lehetőségek megvoltak, ezeket azonban nem tudták kihasználni Kabáték, míg a másik oldalon a rendszeres kontratámadások egyikéből megszerezte második gólját is a vendég alakulat. 

83. perc: Polonkai hagyja el a gyepet, helyén Marko Dinjar folytatja a hátralévő mintegy hét percben.

80. perc: Ismét vezet a PAFC!! Castillion tette keresztbe a labdát, a hosszún érkező Churko pedig kilőtte a kapu közepét. 1-2

79. perc: Castillion tette le Churko-nak, aki visszapasszolt, de Zsótér lövését védte Balajcza, a szögletből nem lett semmi.

Jelentjük, Vjatcseszlav Churko meggyógyult, miközben újabb hazai lövés kerülte el a kaput.

77. perc: Pekár le, Nagy Zsolt be

76. perc: Remek szerelést mutatott be Kálnoki Kis, aki Castilliont állította meg.

Hosszas ápolás, és erősödő füttyszó mellett támogatták le Churkót, hogy elállítsák a vérzését. 

71. perc: Castillion került ziccerbe, de keresztbe lőtt labdája mindenki előtt elment, mígnem Heris felszabadított. A kontrából rossz centerezés miatt oda lett a helyzet, miközben az egyik vendégfutballistát kell ápolni.

Nem feledkeztek meg az ultrák Lázár Bencéről sem: “Veled vagyunk, Bence!” rigmussal üzentek a korábbi lila-fehér támadónak.

67. perc: Kabát törhetett volna kapura, de Erdős szerint összekoccantotta Kelic bokáját, így már hiába lőtt kapuba a hazaiak kedvence. Folymatosan zeng-zúg a “Kabát Peti, Kabát Peti” rigmus.

65. perc: Karol Mészáros helyett Castillion folytatja.

62. perc: Hazai szabadrúgás, Erdősnek kell rendet tennie kisebb dulakodás végén. A Kabát által elvégzett szabadrúgás nagy veszélyt teremtett, Fiola fejéről került ki szögletre a játékszer.

61. perc: Fokozza a nyomást az Újpest. Ezúttal Balogh elé fejeltek le egy labdát a vendégek, ám a csereként beálló középpályás eltörte a labdát.

60. perc: Balogh passzát követően Balázs lőtt távolról jócskán fölé.

59. perc: Balogh passzolt tovább, ám Márkvárt Dávid buktatta egy sárgáért cserébe. Erdős ugyanakkor hibázott, mert adhatott volna előnyszabályt.

57. perc: Balogh jött, látott és egyenlített!! Egy bal oldali beadás után védhetetlenül lőtt Pajovic kapujának jobb alsó sarkába. 1-1

54. perc: 11-es!! Kecskés buktatta Churkot, a védő sárgát, a PAFC büntetőt kapott, de Pekár lövését Balajcza remekül védte. 

50. perc: Szögletet követően, Andric fejelt alig mellé.

47. perc: Kálnoki Kis és Mészáros ütközött a félpályánál, utóbbit ápolni kell.

46. perc: Balogh végezhetett el szabadrúgást, amely veszélytelennek bizonyult.

Kabát Péter s Balogh Balázs folytatja Windecker és Hazard helyett. 

Hamarosan folytatódik a játék, az első félidőben bár többet volt a labda a hazaiaknál, helyzetig mindössze két ízben jutott el Vignjevic együttese. Előbb Heris, majd Hazard célzott pontatlanul. Kritika, hogy rengeteg labdát elszórtak a lilák, míg a vendégek többször is meg tudták keverni a IV. kerületiek védelmét, egy ilynből korán vezetéshez jutott a PAFC, s a gól után is akadt meleg helyzet Balajcza kapuja előtt. Ugyanakkor a játékvezető ténykedése megosztja a szurkolókat, tény, több kisebb hibával vezeti Erdős József a találkozót.

Itt a vége az első félidőnek. Hatalmas füttyszó kíséretében vonulnak le a játékosok, az ultrák Kabát Péter nevét skandálták.

45. perc: Fiola szabálytalankodott Angelovval szemben, sárga.

44. perc: Újabb hazai támadás, amelynek végén Pajovic kezében hal el a labda.

Talán a taktikai felállás teszi, talán így szeretné megzavarni a vendégeket az Újpest, de Andric, Angelov és Hazard folyamatosan váltogatja helyét.

Nem mennek az utolsó passzok a hazaiaknak. Vagy hosszúra sikerül, vagy rövid, és lefülelik a felcsúti védők. Olykor pedig saját cseleikbe bonyolódnak bele a lilák játékosai.

39. perc: Ígéretes helyről szabadrúgás, miután Sankovic szabálytalankodott Zsótérral szemben. A labda mögött Pekár, aki csúnyán fölé küldte a játékszert.

37. perc: Mészáros tartotta meg erőszakosan a labdát, ám a továbbítás végén Zsótéron elhalt a vendégek támadása. A kontrából Hazard lőtt mellé.

35. perc: Diarra passzába beleléptek, majd Heris ívelése nem volt jó középen senkinek.

33. perc: Hazard ívelt át a jobb szélre, Andric elől kifejelték a labdát, de Heris két csel után kiugratta a szerb légióst, aki középre lőtt, Pajovic ráfeküdt a labdára. Újabb hazai lehetőség maradt ki.

32. perc: Churko lódult meg a jobb oldalon, beadásába Kecskés csúszott bele, a felperdülő labda csemege Balajczának.

A hazai drukkerek megállás nélkül dalolnak.

A hazai drukkerek megállás nélkül dalolnak.

A vereség ellenére a tavaszi szezon talán legjobb játékát produkálta a csapat Miskolcon. Megmutattuk a diósgyőri közönségnek, hogyan lehet szép focit játszani és sok helyzetet kialakítani. Sajnos ezekből csak egyet sikerült értékesítenünk, így végül pont nélkül maradtunk. A futballt továbbra sem szépségre játsszák, gólokban és pontokban mérik az eredményességet. A csütörtök a regenerálódásról szólt, a játékosok fizikailag és pszichésen is komolyan meg vannak terhelve. Nincs sok időnk rendezni a sorokat, mégis szombatig fel kell frissülnünk. Tisztában vagyunk vele, hogy egy újabb sorsdöntő összecsapás vár ránk szombaton. Elmondtuk a fiúknak, hogy egy sportember nagyságát és méltóságát az jellemzi, hogy a sorozatos kudarc ellenére sem adja fel, újból és újból megpróbálja, megy előre és törekszik a sikerre.  Ez az egyetlen út számunkra, ha minden játékos így gondolkodik, akkor el fogjuk érni a célunkat. Többször hangsúlyoztuk már, hogy az Újpest a legjobb magyar csapatok közé tartozik. Tudják minden pillanatban, hogy mi a dolgunk, mit akarnak játszani. Egy kemény és harcos összecsapásra számítunk. Azt, hogy ki nyer, előre lehetetlen megjósolni, egy biztos, mi mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. – Osztotta meg várakozását Robert Jarni klubja honlapján.

28. perc: Szögletet rúghatott a lila-fehér együttes, ám Heris fejese alig ment mellé. Itt lehetett volna az egyenlítés.

27. perc: Nem tudja megtartani a labdát a házigazda, mert rendre akad egy láb, amely belepiszkál az átadásokba, így megakasztva az ígéretes helyzet kialakulását.

Az elmúlt percekben jobbára a vendégek kapujának előterében zajlott a játék, de veszély nem alakult ki.

IMG_20160409_180256

Nehéz mérkőzésre számítok, mert jól védekeznek, és a támadásiak is nagyon veszélyesek. Ugyanakkor a kiesés elkerülése miatt számukra csak a győzelem az elfogadható eredmény, így nem tömörülhetnek be hátul, ami kedvezhet a gyors szélsőinknek és csatárainknak. Ha sikerül az elején vezetést szereznünk, akkor kényszerhelyzetbe hozhatjuk őket, így a kitámadásaik után szabad utat kapnának a kontráink. – nyilatkozta Nebojsa Vignjevic a találkozó előtt.

Egyáltalán nem játszik alárendelt szerepet a vendégcsapat, bár a hazaiak futballoznak mezőnyfölényben.

14. perc: Andric tekert középre jobbról, de a remekül érkező Pajovic levadászta Diarra elől a játékszert.

13. perc: Pekár és Pauljevic játszotta át a hazaiak védelmét, lövésig is eljutottak, ám Balajcza kivetődve akadályozta meg a nagyobb ziccert.

12. perc: Mészáros lőhetett, de gyenge próbálkozását fogta Balajcza.

Egyébként igen érdekesen alakult a két csapat eddigi közös múltja. Hat mérkőzésen 2-4-0 a lilák mérlege. Ebből a Szusza stadionban még nem tudta legyőzni ellenfelét a fővárosi csapat. Mindhárom eddigi párharcuk döntetlen lett hazai környezetben.

7. perc: Az első sárga. Diarra kapta műesésért.

6. perc: Churko iramodott volna meg,Kálnoki Kis remek ütemben szerelte.

5. perc: Máris vezet a Puskás!! Egy jobb oldali beadást Fiola bólintott védhetetlenül a háló bal alsó sarkába. 0-1.

4. perc: Pauljevic húzta meg a szélen, Mohl szögletre mentett.

2. perc: Heris szerzett labdát a jobb oldalon, Andricot hozta játékba, aki Diarra elé tette a labdát, a mali középpályás lövését könnyedén fogta Pajovic. Az ellentámadásból lövéshez jutott a PAFC, de jócskán mellé.

1. perc: A PAFC kezdte a játékot.

A vendégek kapusa egy tetszetős fejvédőben véd majd, miután korábban egy súlyos fejsérülést szenvedett. 

Érkeznek a csapatok.

Hamarosan érkeznek a csapatok, felcsendült a hazaiak indulója.

A hazaiak a szokásos mezükben, míg a vendégek sárga felsőben és kék nadrágban lépnek pályára.

A helyszínen tekintik meg a futsal-válogatott tagjai is a mérkőzést.

Külön érdekesség, hogy a vendégeknél Forró Gyula ősszel még a lilákat erősítette, korábban pedig Polonkai Attila volt a IV. kerületiek futballistája. Mellettük Lencse László számára bírhatna presztízzsel a mai összecsapás, lévén ő éppen a PAFC-ot hagyta ott a fővárosiak kedvéért, ám a támadó nem tagja a lilák keretének. 

A két együttes felemás hetet zárt. Az Újpest hazai környezetben a Honvédot győzte le 2-0-ra, míg a Puskás Akadémia Diósgyőrben maradt pont nélkül hét közepén. 

A hétközi forduló után nem változott a vendég felcsútiak helyzete, lévén továbbra is őrült harcot vívnak Robert Jarni tanítványai a bennmaradásért, míg az Újpest a dobogóért hajt. A két együttes az idei szezonban már kétszer találkozott egymással, egyszer döntetlenre végeztek a felek itt, Mihailo Perovic, Enis Bardhi hazai részről, míg Sallai Roland és Jonathan Heris öngólja kellett a vendégek pontszerzéséhez. December elején Felcsúton szintén ikszeltek a csapatok, akkor Nagy Zsolt és Mbaye Diagne szerezték a gólokat.

Akik hiányoznak

Újpest: Lázok János (gerincsérv), Mihailo  Perovic (térdműtét előtt), Litauszki Róbert (öt sárga lap)

PAFC: Sallai Roland (bokaszalag-húzódás), Dmitro Ljopa (piros lap)

Gavalovits Sándor