Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna kisegítette az Intert – videóval

Az újonc Frosinone otthonából tudta elhozni nyögvenyelősen a három pontot az Inter, a hazaiak kétszer is eltalálták a kapufát, valamint egy embert ki is állítottak tőlük. Büszkék lehetnek a teljesítményükre, ugyanakkor ez nem segít nekik a bent maradásért folytatott harcban. 

Icardi százados

Frosinone – Inter: 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Matusa, Frosinone
Gólszerzők: ill. Icardi (74.)
Sárga: Gucher (23.), Frara (29.), Kragl (34.), Ajeti (50.) Pavlovic (58.), Blanchard (63.) ill. D’Ambrosio (32.), Melo (71.)
Piros: Blanchard (80.)

Frosinone: Leali – Rosi, Ajeti, Blanchard, Pavlovic – Gucher (Longo 80.), Gori (Chibsah 71.), Frara – Paganini, D. Ciofani, Kragl (Carlini 75.) – Vezetőedző: Roberto Stellone

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Murillo, Juan Jesus, Telles (Santon 86.) – Biabiany, Melo (Medel 86.), Brozovic, Perisic – Jovetic (Palacio 90.), Icardi – Vezetőedző: Roberto Mancini

Az Inter volt veszélyesebb az elején, Telles lapos beadása pattant meg, így alig néhány centivel ment el a labda kapu mellett. Később Biabiany lőtt mellé Jovetic labdáját követően, majd Perisic közeli próbálkozását fogta Leali. A 27. percig kellett várni az első hazai helyzetre, ekkor Frara távoli kísérlete kerülte el nem sokkal a kaput. Perisicnek volt még egy helyzete, amivel nem tudta megdolgoztatni Lealit, a túloldalon pedig Kragl tüzelt egy szép szóló után, Handanovic viszont probléma nélkül fogta.

Az 51. percben Brozovic beadását fejelte fölé Murillo, akit ezután ápolni kellett, szerencsére viszont nem lett komoly baja. Hatalmas lehetőséget úszott meg az Inter 5 perccel később, amikor egy szabadrúgást követően Blanchard alig néhány centivel fejelt mellé, pedig Handanovicot megelőzte. A 62. percig kellett várni az első kaput eltaláló lövésig az Inter részéről, Jovetic lövését fogta Leali. A második félidő egyértelműen az újoncé volt, a 64. percben Kragl tökéletes beadását fejelte a kapufára Paganini, Handanovicon nem múlott semmi. Szép támadása volt azért az Internek is, Perisic kapáslövése a 67. percben suhant el a kapu mellett. A 72. percben Pavlovic elképesztő szabadrúgást küldött kapura, gyakorlatilag kettétörte a keresztlécet. A milánóiak aztán a semmiből megszerezték a vezetést, Perisic remek beadása találta meg Icardit, aki a hosszúba csúsztatott. Jovetic a 79. percben lezárhatta volna a meccset, tisztára játszotta magát, majd fölé lőtt ígéretes helyzetből. 1 perccel később a Frosinone gyakorlatilag megpecsételte saját sorsát, Blanchard késett egy ütemet, így pont Joveticet találta el, amiért megkapta második sárgáját. Egyenlítési lehetőségük azért akadt, Ciofani lövése ment el néhány centivel a kapu mellett. Perisic még a legvégén szerezhetett volna egy gólt, azonban elpuskázta a lehetőséget, viszont az Inter így is kihúzta a meccs végéig.

https://www.youtube.com/watch?v=CUhBCLZ8ffM

Tereh Balázs