Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Agüero betalált a 200. meccsén – VIDEÓ

Az Arsenal botlását kihasználva a Manchester City értékes pontokat csíphet el hazai pályán a Premier League 33. fordulójában. A Kékek ellenfele a 12. West Bromwich Albion. Az egymás elleni mérleget figyelembe véve, eddig mindig a Manchester Citynek állt a zászló, illetve a hazai pálya előnye is a Cityvel van.

12671877_10156865653405455_5937291666214573008_o

Manchester City – West Bromwich Albion 2:1 (1:1)
Helyszín: Etihad Stadion, Manchester; Vezette: Jonas
Gólszerzők: Agüero (16. – büntető). Nasri (66.) ill. Sessegnon (6.)
Sárga lap: – ill. Gardner (33.)
Kiállítva: – ill. –

Manchester City: Hart – Kolarov, Mangala, Otamendi, Zabaleta – Nasri, Delph (Toure 60.), Fernando, Navas – Bony (de Bruyne 60.), Agüero (Clichy 90.) Vezetőedző: Pellegrini

West Bromwich Albion: Foster – Dawson, McAuley, Evans, Chester – Sandro, Fletcher – Sessegnon (Leko 80.), Berahino, McClean – Rondon (Gardner 21.) Vezetőedző: Pulis

Rosszul kezdődött a West Brom elleni találkozó a Manchester City számára. A 6. percben McClean kiváló labdát küldött Sessegnon elé, aki egy erős lövést küldött meg Hart kapuja felé. Az angol válogatott kapus nem tudott hárítani, így előnybe kerültek a vendégek. A 19. percben az első gól szerzőjéből antihős lett, Sessegnon rossz ütemű becsúszása büntetőt eredményezett. Serigo Agüero – akinek ez a 200. mérkőzése a City színeiben – állt a labda mögé. 11 méterről nem hibázott, így a mérkőzés állása ismét 1:1. Az első félidőben több gól nem született.

A második játékrészben a Manchester City csapata birtokolta többet a labdát, azonban a vezető találatra még sokat kellett várni. A 200. mérkőzésen Agüero nagyon jó formában volt, a büntetőt követően most gólpasszt adott. A 66. percben Samir Nasrit találta meg, akinek már csak annyi volt a dolga, hogy az üres kapuba jutassa a labdát. A gólt követően egyenlíthetett volna a West Brom, azonban Berahino csapnivaló lövése után nem változott az eredmény. A 82. percben egy szép cselsorozatot követően Nasri szerezhetett volna ismét gólt, de lövése elment a kapufa mellett. Lefújásig már több találat nem született, így a City értékes pontokat szerzett, és még megvan az esélye, hogy előrelépjen a BL selejtezőt érő helyről.

https://www.youtube.com/watch?v=EK9fH3GwfzQ

kép: Manchester City Facebook

Nagy Gábor