Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Öngóllal nyert a Loki Pakson

Újabb dobogóért küzdő csapattal mérkőzik meg a Paks. Az elmúlt egy hétben az ezüstéremért harcoló MTK-t 4-1-re verte, a bajnok Fraditól pedig 5-2-es vereséget szenvedett, ma a Debrecen csapatát fogadta hazai pályán.

Paks – Debrecen: 0-1 (0-1)

Paks: Székely – Kulcsár, Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Papp K – Koltai, Bartha, Bertus (Bajner), Szakály D.- Hahn J.

Debrecen: Verpecz – Lázár, Máté, Mészáros, Korhut – Jovanovic, Varga – Bóda, Holman (Tisza), Horváth Zs. (Djelmic) – Takács T. (Kulcsár T.)

gólszerzők: Szabó J./öngól (0-1)

sárgalapok: Bajner ill. Lázár, Máté, Bódi

A hétközi bajnoki fordulóban 5 gólt kapott a Paks, a gólokban legalább 2-ben a kapus Molnár Péter benne volt, ezért is dönthetett úgy Csertői Aurél, a mai találkozón az utánpótlás válogatott Székely György álljon a paksi kapuban. A vendégeknél az előző fordulóban kiállított Brkovicsot Máté Péter pótolta, Szakály Péter pedig 5 sárgalapja miatt nem lehetett a debreceni kezdőcsapatnak a tagja.

dvsc-paks dvsc.hufotó:dvsc.hu

Az első 20 percben küzdést láthattak a jelenlévők becsülettel, de sajnos kapura veszélyt vajmi keveset. Iramában jó volt a meccs, de helyzet az nem akadt. A 28.percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat, majdhogynem az első kaput eltaláló labda, a hálóban kötött ki. Horváth Zsolt beadta a bal oldalról Takács Tamás fejjel beleért, menteni igyekezett Szabó János, hisz érkezett mögötte Holman, de ő olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az a kapuban kötött ki. A 40.percben Takács tört kapura, de Székely nagyszerűen szaladt ki a kapujából s 40 méterről mentett. A félidő utolsó percében, még egy debreceni kapufát láthattunk, Jovanovic labdát szerzett, Takács indította Horváth Zsoltot ő pedig 7 méterről jobb külsővel a felső kapufát találta el.

Sajnos a második félidő sem úgy indult, hogy sorjáztak a helyzetek. Igazából a két kapusnak egyáltalán nem kellett a tudását megmutatni. A 72.percben gyönyörű Holman passz után Takács lódulhatott meg a kapu irányába, de a vajdasági támadó kapura lövés helyett lepasszolta Djelmicnek, aki pedig begurította a kapuba a labdát, apró szépséghiba, hogy a bosnyák már lesen volt. Érthetetlen, hogy Takács miért nem lőtt, hisz egy az egyben volt a kapussal. Újabb 7 perc után újabb gyönyörű debreceni akció, Dejlmic a bal oldalról bepasszolta középre Holman tovább Takácsnak, ő pedig becsúszva a kapu mellé továbbította a játékszert.  A félidő végére feltámadt a Paks, előbb Szakály szögletét, Gévay fejelte kapu fölé, majd  Lenzsér fejesét a gólvonalról fejelte ki Bódi Ádám. Az utolsó helyzet a Debrecen előtt adódott, Djelmic elnyargalt a bal oldalon, bepasszolta középre a labdát, Tisza nyugodtan levette, lövése pedig telibe találta a bal oldali kapufát.

Megérdemelten nyert a Debrecen, hisz 1 gólja mellett 2 kapufája, s több kihagyott helyzete volt.

Endrődi Dávid