Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Juve jobban akarta a derbit

Kemény rangadó várt arra az AC Milanra, amelynek szurkolói első alkalommal tudtak megemlékezni hivatalos eseményen, a minap elhunyt klublegendáról Cesare Maldiniről. Az ellenfél ugyanis a bajnoki címvédő Juventus volt.

milanVSjuve001

Serie A – 32. forduló
Az élőképek és drapériák felvonultatása, illetve az elmaradhatatlan gyászszünetet követően igazi szuperrangadónak lehettek tanúi a nézők. A Milan drukkerek egyébként is ki voltak éhezve a szép játékra, lévén a „Zebrákat” 2012 novembere óta nem győzték le a kedvenceik. Persze a vendégek az ősz végi magukra találásuk óta egyébként sem gyakran találnak legyőzőre, lévén október 28. óta veretlenek a ligában.

Utóbbi tényt ismerve viszont hidegzuhany lehetett Allegriék számára, hogy a harcias Milan meglehetősen korán, már a 18. percben megszerezte a vezetést. A veterán brazil bekk, Alex bólintott Buffon kapujába egy szögletet követően.
Ám ez a bizonyos hidegzuhany ébresztőnek hathatott, bár a hazaiak ezt követően is méltó ellenfelei voltak a Juventus-nak, az előzetes lesajnáltság ellenére is. Mandzukic már a 27. percre egalizálni tudott. Az idén sok negatív kritikával ellátott Paul Pogba pedig a győztes gólt is megszerezte a többet támadó milánóiak ellen, a második félidőben. A végeredmény akár igazságosnak is nevezhető, bár egy hazai 2-1 se lett volna vitatható végkifejlet.

Sikerével a Juve, ha csak ideiglenesen is, de kilencpontosra növelte előnyét a második Napoli előtt, amely ma fogadja a Veronat.

AC Milan – Juventus 1-2 (1-1)
Helyszín: San Siro (Milan); Vezette: Domenico Orsato
Milan: Donnarumma – Antonelli, Romagnoli, Alex, Abate – Bonaventura, Kucka, Montolivo, Honda (Adriano, 74. perc) – Balotelli (Boateng, 77.), Bacca.
Juve: Buffon – Rugani, Bonucci, Barzagli – Alex Sandro, Asamoah (Evra, 85. perc), Marchisio, Pogba, Lichsteiner (Cuadrado, 81.) – Morata (Zaza, 67.), Mandzukic.
Gólszerzők: Alex (18. perc), ill. Mandzukic (27.), Pogba (65.)
Sárga: Balotelli (51. perc), Alex (59.), Kucka (61.), Antonelli (89.), ill. Asamoah (20.), Mandzukic (50.), Zaza (86.)

A találkozó goljai:
https://www.youtube.com/watch?v=sBtp4DXU5I4

Balogh József