Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Egyre rosszabb a helyzetben Sousa csapata, vereség Empoliban

Az olasz bajnokság (Serie A ) eheti fordulójának vasárnapi játéknapját nem kisebb rangadó indította útjának, mint az Empoli – Fiorentina összecsapása.  Rangadó jelzőt a két csapat játékára tenném, mintsem a tabellán elfoglalt helyezésükre. Hisz mindkét gárda látványos, kreatív és gyors támadófutballt játszik. Nézzük mire jutottak egymással.

paulo-sousa-roma-fiorentina-serie-a-04032016_y2q5xtemgnnk1bhq1r0r444lu

Empoli – Fiorentina 2:0 (1:0)
Helyszín: Empoli, Stadio Carlo Castellani Játékvezető: Damato
Gólszerzők: Pucciarelli (41.), Zielinski (88.)
Sárga lap: Cosic (23.), Buchel (75.), Zielinski (88.) ill Roncaglia (24.), Vecino (33.), Alonso (61.), Astori (85.)
Piros lap:

Empoli: Pelagotti – Rui, Cosic, Tonelli, Laurini – Zielinski, Parades, Croce, Saponara – Pucciarelli, Maccarone Vezetőedző: Giampaolo

Fiorentina: Tatarusanu – Roncaglia, Rodriguez, Astori, Alonso – Vecino, Valero, Ilicic, Tello, Bernardeschi – Kalinic Vezetőedző: Sousa

Az első félidő alapvetően teljesen kiegyensúlyozott volt. Egyik gárda sem a védekezésre rendezkedett be és bár ez a helyzetek mennyiségében nem volt észrevehető, de a mezőnyben lévő harcok jól megmutatták. A középpályán rengeteg ütközés, labdavesztés és labdaszerzés volt. Amolyan flipper golyóként járt a labda a két csapat játékosai között. Az első nagy helyzetek a hazai kapunál alakultak ki. Előbb Tello vágta fölé a labdát a tizenhatos sarkáról, majd Ilicic vetette észre magát egy nagyszerű szabadrúgással. Ezután magához tért az Empoli. Sőt! A vezetést is megszerezték a félidő vége felé. Egy előrevágott labdát nagyszerűen vett le Pucciarelli majd egy cselt követően a rövid sarokba vágta a labdát. Ezzel, kis meglepetésre Empoli előnnyel mehettek a csapatok a pihenőre.

A második félidő aztán sok minden volt csak kiegyenlített nem. A Fior játékosai összeszedték magukat és folyamatosan nyomás alatt tartották az Empolit. Olyannyira domináltak, hogy gólt is szereztek, ám kisebb szépséghiba, hogy les miatt érvénytelenítették azt. A hazaiak csakis a kontrákra alapoztak, de alapvetően nem veszélyeztették a violák hálóját. Mindenesetre nem lehetett azt mondani, hogy lassú “olaszos” iramban játszottak a csapatok. Mindkét gárda emberei rengeteget futottak és igyekeztek minden támadást gyorsan befejezni. Ez olyan jól sikerült, hogy Zielinski a mérkőzés legvégén megduplázta a hazaiak előnyét. 2:0.

fotó: goal.it

Borbély Szabolcs