Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szenzációs második félidővel döntetlen a forduló rangadóján – videóval

Újabb rangadóra ébredt Németország. A Bundesliga 29. fordulójában, vasárnap kora délután rendezték a Ruhr-vidéki derbit a Schalke és Dortmund rangadóját.

13006524_10153685491854037_3509603429015165309_n

Schalke 04 – Borussia Dortmund 2:2 (0:0)
Helyszín:
Veltins Arena, Gelsenkirchen, 62 300 néző; Vezette: Zwayer
Gólszerzők: Sané (51.), Huntelaar (61., büntetőből) ill. Kagawa (49.), Ginter (56.)
Sárga: Kolasinac (45.), Riether (52.), Hojbjerg (71.), Belhanda (81.), Neustadter (86.) ill. Sahin (31.), Sokratis (64.), Durm (72.)
Kiállítás: 

Schalke: Fahrmann – Kolasinac (Aogo 74.), Matip, Neustadter, Riether – Hojbjerg, Geis – Sane, Belhanda (Choupo-Moting 82.), Caicara (Meyer 60.) – Huntelaar. Vezetőedző: André Breitenreiter

Borussia Dortmund: Bürki – Bender, Sokratis, Hummels (Mkhitaryan 46.) – Ginter, Leitner (Aubameyang 73.), Sahin, Durm – Pulisic (Gundogan 73.), Ramos, KagawaVezetőedző: Thomas Tuchel

A két csapat rivalizálása közel 90 éves múltra tekint vissza. A Revierderbyre keresztelt rangadóra először 1925. május 3-án került sor, amely Schalke győzelmet hozott 4:2 arányban. A két csapat 148. egymás elleni tétmérkőzése készült, 51 dortmundi győzelem mellett 38 döntetlen és 58 gelsenkircheni siker született. Thomas Tuchel nagyon tartalékos összeállításban küldte pályára csapatát, gondolván a csütörtöki Európa-liga visszavágóra, amelyre Liverpoolban kerül sor. A mérkőzésen fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a Veltins Arénában. Lendültesen kezdődött a derby is. Az első komoly lehetőségre, a 21. percben került sor a vendégek játékosa Leitner lövését blokkolták a védők. A 23. percben ismét dortmundi lehetőség adódott, ezúttal Pulisic iramodott meg egy lövőcsel után lövése hajszálnyival kerülte el a kaput. A 33. percben adódott a hazaiak első komoly lehetősége, Sané lőtt kapura azonban kicsivel a kapu jobb oldala mellé lőtt. A 40. percben újabb Schalke helyzet adódott, Caicara lövésé a kapu bal oldala mellé ment. A második játékrész is óriási lendülettel indult, már a félidő 4. percében vezetést szerzett a Borussia Kagawa révén aki szenzációs gólt szerzett. 0-1! A Schalke nem tört össze a bekapott góltól két perccel később Sané góljával egyenlítettek. 1-1! Az 53. percben Mkhitaryan szabadrúgását védte bravúrral Fahrmann. Az 56. percben már ismét a vendégek vezettek, egy  pontrúgást követően Ginter két Schalke játékos között fejelt a hálóba. 1-2! A 64. percben ismét változott az eredmény, Sokratis buktatta a Schalke holland támadóját Huntelaart, aki pedig higgadtan értékesítette a büntetőt. 2-2! A 71. percben óriási ziccert puskázott el a Dortmund, Kagawa lövését óriási bravúrral hárította Fahrmann majd az ismétlést Mkhitaryan lőtte mellé. A 78. percben ismét Kagawa került hatalmas helyzetbe, de kevéseel a kapu bal oldala mellé lőtt. A 83. percben ismét bizonytalankodtak a hazai védők, amit kis híján a csereként beálló Aubameyang kihasznált, de Fahrmann ezúttal is hárítani tudott. Rendkívül izgalmas második félidőt produkált a két csapat, igazi derby volt a javából a második félidőt nézve. A mérkőzés sok szabálytalanságot is hozott, sok sárga lappal főleg hazai oldalon. A 91. percben meccslabdát puskázott el a hazai gárda, a csereként beálló Meyer lőtt kapu fölé ordító ziccerben. Ezzel a döntetlennel könnyen lehet aDortmund lemondhat bajnoki álmairól, ugyanis már hét pont a hátrányuk a címvédő bajorokkal szemben.

https://www.youtube.com/watch?v=VSyiOSeKbaU

Kép forrása: Schalke hivatalos oldala

Ondik Gábor